34 °C Budapest

Laptopot karácsonyra? Itt a megbízhatósági lista!

2009. november 18. 11:02

Egy friss felmérés szerint az Asus és a Toshiba által gyártott laptopoknál mutatkozik a legritkábban üzemzavar. A felmérés a Square Trade, a világ legnagyobb garanciális ügyintézéssel foglalkozó vállalatának adatain alapszik.

A Square Trade a világ legnagyobb garanciális ügyintézéssel foglalkozó vállalata, rendszeresen tesz közzé adatokat különböző műszaki cikkek élettartamairól, meghibásodási adatairól. Most a laptopokra és kisebb társaikra, a netbookokra fókuszáltak.

Az adatok szerint a hordozható számítógépek 31 százalékánál tapasztalható meghibásodás az első 3 évben, a hibák 20,4 százaléka hardverproblémából adódik.

 

Forrás: SquareTrade


A lista legjobbjai az Asus és a Toshiba által gyártott készülékek lettek: ezeknél a laptopoknál a legkisebb az esélye, hogy 3 éven belül hardverhibájuk legyen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A netbookokról igazán siralmas képet fest a felmérés: az olcsóbb, kisebb méretű hordozható gépeknél 20 százalékkal nagyobb esélye van a meghibásodásnak, mint a laptopoknál.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem