8 °C Budapest

Nyílik a legújabb budai pláza: új boltok a láthatáron

2009. november 9. 04:44

A karácsonyi vásárlási csúcsra időzítette nyitását a legújabb budapesti bevásárlóközpont. Az Alle -mely november 11-én nyitja meg kapuit- a magyar vásárlók számára újdonságot jelentő üzletekkel csalogathatja be a vevőket, de lesz például non-stop fitneszterem, és egy új Electro World is.

November 11-én 11 óra 11 perckor, a XI. Kerületben, az egykori Buda Skála helyén nyitja meg kapuit az Allee. A 70 ezer négyzetméteres multifunkciós projekt -mely magába foglal kereskedelmi, szórakoztató, szolgáltató, irodai és lakóingatlan-egységeket is- igazán üde színfoltja lehet a fővárosnak.

Fotó: Allee

Az Allee egy többfunkciós létesítmény Budapest XI. kerületének egyik legfrekventáltabb részén, a Móricz Zsigmond körtér közelében, az Október 23. utca és a Bercsényi utca találkozásánál. A beruházás részeként épülnek a Simplon Udvar lakópark, ez a rész funkciójában és megközelíthetőségében és építészetileg elkülönül a bevásárlóközponttól.

Izgalmas üzletek, új márkák

Az épületben -melynek bérbeadottsága már 95 százalékos- igazán divatos és aktuális divatmárkák -sokszor hatalmas alapterületű- üzletei kapnak helyet. A Hennes & Mauritz például összesen 1.700 négyzetméteres területre írt alá bérleti szerződést. A Svédországból indult világmárka ezzel hatodik üzletét nyitja meg Budapesten, a további három vidéki városban működő üzlet mellett. Budapesti viszonylatban ez lesz a második legnagyobb H&M.

A divatmárkák közül az egyik legnagyobb bérlő a -Magyarországon először bemutatkozó- Van Graaf a maga 4.200 négyzetméternyi területével. A Van Graaf üzleteiben 200 divatmárka termékei megtalálhatók, kezdve a Tommy Hilfiger-től, az Esprit-n és a Polo Ralph Lauren-en át egészen a Mexxig. A Peek and Cloppenburg csoport részeként működő Van Graaf Magyarország mellett a régióban, Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban van jelen.

 

Fotó: Allee


Természetesen presztízsszempontból is kötelező a jelenlét az Inditex cégcsoport márkái számára: adivatáruval és ruházati cikkekkel foglalkozó lánc összesen 2 839 négyzetmétert bérel, és márkái közül a Bershka, a Zara, a Stradivarius és a Pull&Bear lesz jelen az Allee-ban.

A további ruházati cikkeket kínáló bérlők közül többek között a C&A üzlete 1.900 négyzetmétert, a Marks&Spencer 1.300 négyzetmétert, a Humanic 1.000 négyzetméter foglal el. Szintén a bérlők között találjuk a Jackpot és a Cottonfiled márkákat. Az olasz divat márka Motivi szintén első budapesti üzletét nyitja az Alleeban. A magyar közönség előtt már ismert üzletek között az Esprit, a Douglas, a Jeans Club és a Promod is megtalálható.

Sportszaküzletek közül többek között az Intersport, a Nike, az Adidas illetve a Player's Room képviselteti magát a házban. Az Allee-ban megtalálható az Apple termékeket forgalmazó Apple Premium Reseller üzlet is. A szórakoztató elektronikai világmárkák egy másik jeles képviselője, a Sony is a bérlők között szerepel. A könyvek és az olvasás szerelmeseinek a kétszintes, összesen 1.800 négyzetméteres Libri könyváruház áll rendelkezésre. A tulajdonosváltással helyzetét stabilizáló Electro World 2 362 négyzetméteren nyitja meg műszaki cikkeket kínáló áruházát. A nagybevásárlást egy 6.000 négyzetméteres Interspar élelmiszer áruházban intézhetik a vásárlók.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Éttermek, mozi, non-stop fitnesz

Természetesen számos étterem és kávézó is megnyitja kapuit. Ezek egy része a földszinten, a ház oldalában kap helyet, és a sétálóutcává alakított Kőrössy József utcára nyílik. A nagy teraszokkal rendelkező vendéglátó egységek között megtalálható az olasz Pomo D'oro étterem is. A többi étterem, szendvics bár és kávézó a ház több pontján lesz megtalálható.

 

Fotó: Allee


A szórakoztatásról mozi, és casino, gondoskodik. A Cinema City hálózatának idei évre tervezett egyetlen tagból álló bővítése az Allee-ban valósul meg, egy 13 termes mozival.

A szolgáltatásokat kínáló bérlők listáján megtalálható a Gilda-Max fitneszterem is. Az éjjel-nappal nyitva tartó mozgáscentrum 1 500 négyzetméteren széles szolgáltatásokkal várja a sportolni vágyókat.

A bevásárlóközpont üzletei hétfőtől szombatig 9:00 órától 21:00 óráig fogadják a vásárlókat, vasárnap pedig 9:00-től 19:00 óráig. A házban az egyes bérlők nyitva tartása ettől eltérhet, például a mozi, a kaszinó, vagy az éjjel-nappal nyitva tartó fitnesz terem esetében.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem