21 °C Budapest

Nyílik a legújabb budai pláza: új boltok a láthatáron

2009. november 9. 04:44

A karácsonyi vásárlási csúcsra időzítette nyitását a legújabb budapesti bevásárlóközpont. Az Alle -mely november 11-én nyitja meg kapuit- a magyar vásárlók számára újdonságot jelentő üzletekkel csalogathatja be a vevőket, de lesz például non-stop fitneszterem, és egy új Electro World is.

November 11-én 11 óra 11 perckor, a XI. Kerületben, az egykori Buda Skála helyén nyitja meg kapuit az Allee. A 70 ezer négyzetméteres multifunkciós projekt -mely magába foglal kereskedelmi, szórakoztató, szolgáltató, irodai és lakóingatlan-egységeket is- igazán üde színfoltja lehet a fővárosnak.

Fotó: Allee

Az Allee egy többfunkciós létesítmény Budapest XI. kerületének egyik legfrekventáltabb részén, a Móricz Zsigmond körtér közelében, az Október 23. utca és a Bercsényi utca találkozásánál. A beruházás részeként épülnek a Simplon Udvar lakópark, ez a rész funkciójában és megközelíthetőségében és építészetileg elkülönül a bevásárlóközponttól.

Izgalmas üzletek, új márkák

Az épületben -melynek bérbeadottsága már 95 százalékos- igazán divatos és aktuális divatmárkák -sokszor hatalmas alapterületű- üzletei kapnak helyet. A Hennes & Mauritz például összesen 1.700 négyzetméteres területre írt alá bérleti szerződést. A Svédországból indult világmárka ezzel hatodik üzletét nyitja meg Budapesten, a további három vidéki városban működő üzlet mellett. Budapesti viszonylatban ez lesz a második legnagyobb H&M.

A divatmárkák közül az egyik legnagyobb bérlő a -Magyarországon először bemutatkozó- Van Graaf a maga 4.200 négyzetméternyi területével. A Van Graaf üzleteiben 200 divatmárka termékei megtalálhatók, kezdve a Tommy Hilfiger-től, az Esprit-n és a Polo Ralph Lauren-en át egészen a Mexxig. A Peek and Cloppenburg csoport részeként működő Van Graaf Magyarország mellett a régióban, Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban van jelen.

 

Fotó: Allee


Természetesen presztízsszempontból is kötelező a jelenlét az Inditex cégcsoport márkái számára: adivatáruval és ruházati cikkekkel foglalkozó lánc összesen 2 839 négyzetmétert bérel, és márkái közül a Bershka, a Zara, a Stradivarius és a Pull&Bear lesz jelen az Allee-ban.

A további ruházati cikkeket kínáló bérlők közül többek között a C&A üzlete 1.900 négyzetmétert, a Marks&Spencer 1.300 négyzetmétert, a Humanic 1.000 négyzetméter foglal el. Szintén a bérlők között találjuk a Jackpot és a Cottonfiled márkákat. Az olasz divat márka Motivi szintén első budapesti üzletét nyitja az Alleeban. A magyar közönség előtt már ismert üzletek között az Esprit, a Douglas, a Jeans Club és a Promod is megtalálható.

Sportszaküzletek közül többek között az Intersport, a Nike, az Adidas illetve a Player's Room képviselteti magát a házban. Az Allee-ban megtalálható az Apple termékeket forgalmazó Apple Premium Reseller üzlet is. A szórakoztató elektronikai világmárkák egy másik jeles képviselője, a Sony is a bérlők között szerepel. A könyvek és az olvasás szerelmeseinek a kétszintes, összesen 1.800 négyzetméteres Libri könyváruház áll rendelkezésre. A tulajdonosváltással helyzetét stabilizáló Electro World 2 362 négyzetméteren nyitja meg műszaki cikkeket kínáló áruházát. A nagybevásárlást egy 6.000 négyzetméteres Interspar élelmiszer áruházban intézhetik a vásárlók.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Éttermek, mozi, non-stop fitnesz

Természetesen számos étterem és kávézó is megnyitja kapuit. Ezek egy része a földszinten, a ház oldalában kap helyet, és a sétálóutcává alakított Kőrössy József utcára nyílik. A nagy teraszokkal rendelkező vendéglátó egységek között megtalálható az olasz Pomo D'oro étterem is. A többi étterem, szendvics bár és kávézó a ház több pontján lesz megtalálható.

 

Fotó: Allee


A szórakoztatásról mozi, és casino, gondoskodik. A Cinema City hálózatának idei évre tervezett egyetlen tagból álló bővítése az Allee-ban valósul meg, egy 13 termes mozival.

A szolgáltatásokat kínáló bérlők listáján megtalálható a Gilda-Max fitneszterem is. Az éjjel-nappal nyitva tartó mozgáscentrum 1 500 négyzetméteren széles szolgáltatásokkal várja a sportolni vágyókat.

A bevásárlóközpont üzletei hétfőtől szombatig 9:00 órától 21:00 óráig fogadják a vásárlókat, vasárnap pedig 9:00-től 19:00 óráig. A házban az egyes bérlők nyitva tartása ettől eltérhet, például a mozi, a kaszinó, vagy az éjjel-nappal nyitva tartó fitnesz terem esetében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem