28 °C Budapest

Továbbra is szeretjük az outleteket

Pénzcentrum
2009. szeptember 24. 08:17

A gazdasági recesszió a másfél éve még erőteljesen fejlődő outletpiacot is megtépázta, de van olyan szereplő is, aki fejlesztésekben gondolkozik -írja a Napi Gazdaság.

A válságot a legnagyobbnak számító Premier Outlets Center sem tudta kikerülni, ám továbbra is hatalmas tömegeket vonz és lényegében a rossz gazdasági helyzetben is megőrizte piacvezető szerepét. A konkurens GL Outlet üzletszáma honlapja szerint kilencre fogyatkozott, a Premier mellett épült M1 pedig gyakorlatilag üresen áll.

A Polgár mellett épült M3 Outlet azonban szinte egyedüliként látványos fejlődést mutat. Mint azt Szebenyi Miklós, a komplexum igazgatója a Napi Gazdaságnak elmondta, a majd ötven üzlet kihasználtsága jelenleg 65 százalékon áll, ez év végére eléri a 75 százalékos feltöltöttséget. Szerinte legkorábban 2011-ben várható a kapacitások bővítése.

Elemzők szerint ez a fajta értékesítési forma azért volt képes rövid idő alatt meghódítani a magyar vásárlókat, mert olyan márkákat vonzott, amelyeknek erős háttere van az ugyancsak gyorsan népszerűvé vált plázákban. Ez azonban a komplexumok hátránya is egyben, hiszen a legmagasabban pozicionált márkák igyekeznek távol tartani magukat a minőségi, de középre helyezett márkáktól.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem