3 °C Budapest

Továbbra is szeretjük az outleteket

Pénzcentrum
2009. szeptember 24. 08:17

A gazdasági recesszió a másfél éve még erőteljesen fejlődő outletpiacot is megtépázta, de van olyan szereplő is, aki fejlesztésekben gondolkozik -írja a Napi Gazdaság.

A válságot a legnagyobbnak számító Premier Outlets Center sem tudta kikerülni, ám továbbra is hatalmas tömegeket vonz és lényegében a rossz gazdasági helyzetben is megőrizte piacvezető szerepét. A konkurens GL Outlet üzletszáma honlapja szerint kilencre fogyatkozott, a Premier mellett épült M1 pedig gyakorlatilag üresen áll.

A Polgár mellett épült M3 Outlet azonban szinte egyedüliként látványos fejlődést mutat. Mint azt Szebenyi Miklós, a komplexum igazgatója a Napi Gazdaságnak elmondta, a majd ötven üzlet kihasználtsága jelenleg 65 százalékon áll, ez év végére eléri a 75 százalékos feltöltöttséget. Szerinte legkorábban 2011-ben várható a kapacitások bővítése.

Elemzők szerint ez a fajta értékesítési forma azért volt képes rövid idő alatt meghódítani a magyar vásárlókat, mert olyan márkákat vonzott, amelyeknek erős háttere van az ugyancsak gyorsan népszerűvé vált plázákban. Ez azonban a komplexumok hátránya is egyben, hiszen a legmagasabban pozicionált márkák igyekeznek távol tartani magukat a minőségi, de középre helyezett márkáktól.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?