Nevet vált a MÁV Cargo

2009. november 6. 09:32

Az osztrák anyacéggel való egyre szorosabb kapcsolat jeleként a MÁV Cargo neve is az anyavállalat mintájára változik meg, 2010 első negyedévében az új név Rail Cargo Hungaria lesz.

A MÁV Cargonál mostanra a szervezeti átalakítások lezajlottak, a vállalatot az osztrák menedzserek a Rail Cargo Austria (RCA) mintájára alakították át. A két vállalat vasúti kocsiparkjának egyesítése, és a járműjavító kapacitások összehangolása különösebb befektetés nélkül eredményezett költségmegtakarítást mindkét cégnél - írja a Világgazdaság.

A két vállalat erőforrásainak összekapcsolásából adódó előnyöknek, és az informatikai rendszer összehangolásának köszönhetően mostanra a korábbihoz képest 17 százalékkal rövidebb úton és kevesebb idő alatt szállítják le az árut a megrendelőknek. A társaságok tevékenységének szinkronizálása még folytatódik, a külföldi kapcsolataikat is igyekeznek összefésülni a minél olcsóbb és hatékonyabb szolgáltatás elérése érdekében.

Az elkövetkező időszak legnagyobb projektje a magyarországi leánycégnél a MÁV Cargo mozdonyflottájának fejlesztésének folytatása. Az RCA ezt főként a cég megvásárlásakor vállalt 8,7 milliárd forintos éves fejlesztési keretből tervezi megvalósítani. A friss beruházásnak köszönhetően a jövő évben már összesen 18 saját mozdonnyal szolgálhatja ki az átalakult MÁV Cargo az ügyfeleit - írja a lap.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem