7 °C Budapest

Nevet vált a MÁV Cargo

2009. november 6. 09:32

Az osztrák anyacéggel való egyre szorosabb kapcsolat jeleként a MÁV Cargo neve is az anyavállalat mintájára változik meg, 2010 első negyedévében az új név Rail Cargo Hungaria lesz.

A MÁV Cargonál mostanra a szervezeti átalakítások lezajlottak, a vállalatot az osztrák menedzserek a Rail Cargo Austria (RCA) mintájára alakították át. A két vállalat vasúti kocsiparkjának egyesítése, és a járműjavító kapacitások összehangolása különösebb befektetés nélkül eredményezett költségmegtakarítást mindkét cégnél - írja a Világgazdaság.

A két vállalat erőforrásainak összekapcsolásából adódó előnyöknek, és az informatikai rendszer összehangolásának köszönhetően mostanra a korábbihoz képest 17 százalékkal rövidebb úton és kevesebb idő alatt szállítják le az árut a megrendelőknek. A társaságok tevékenységének szinkronizálása még folytatódik, a külföldi kapcsolataikat is igyekeznek összefésülni a minél olcsóbb és hatékonyabb szolgáltatás elérése érdekében.

Az elkövetkező időszak legnagyobb projektje a magyarországi leánycégnél a MÁV Cargo mozdonyflottájának fejlesztésének folytatása. Az RCA ezt főként a cég megvásárlásakor vállalt 8,7 milliárd forintos éves fejlesztési keretből tervezi megvalósítani. A friss beruházásnak köszönhetően a jövő évben már összesen 18 saját mozdonnyal szolgálhatja ki az átalakult MÁV Cargo az ügyfeleit - írja a lap.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?