20 °C Budapest

Nevet vált a MÁV Cargo

2009. november 6. 09:32

Az osztrák anyacéggel való egyre szorosabb kapcsolat jeleként a MÁV Cargo neve is az anyavállalat mintájára változik meg, 2010 első negyedévében az új név Rail Cargo Hungaria lesz.

A MÁV Cargonál mostanra a szervezeti átalakítások lezajlottak, a vállalatot az osztrák menedzserek a Rail Cargo Austria (RCA) mintájára alakították át. A két vállalat vasúti kocsiparkjának egyesítése, és a járműjavító kapacitások összehangolása különösebb befektetés nélkül eredményezett költségmegtakarítást mindkét cégnél - írja a Világgazdaság.

A két vállalat erőforrásainak összekapcsolásából adódó előnyöknek, és az informatikai rendszer összehangolásának köszönhetően mostanra a korábbihoz képest 17 százalékkal rövidebb úton és kevesebb idő alatt szállítják le az árut a megrendelőknek. A társaságok tevékenységének szinkronizálása még folytatódik, a külföldi kapcsolataikat is igyekeznek összefésülni a minél olcsóbb és hatékonyabb szolgáltatás elérése érdekében.

Az elkövetkező időszak legnagyobb projektje a magyarországi leánycégnél a MÁV Cargo mozdonyflottájának fejlesztésének folytatása. Az RCA ezt főként a cég megvásárlásakor vállalt 8,7 milliárd forintos éves fejlesztési keretből tervezi megvalósítani. A friss beruházásnak köszönhetően a jövő évben már összesen 18 saját mozdonnyal szolgálhatja ki az átalakult MÁV Cargo az ügyfeleit - írja a lap.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07