Mibe fektet most Buffett?

2009. november 4. 13:32

A világ egyik legsikeresebbnek, és nem utolsó sorban leggazdagabbnak tartott befektetője, Warren Buffett 34 millárd dollárért megvásárolta Amerika második legnagyobb vasúttársaságát, a Burlington Northernt.

Ezzel tulajdonképpen amellett tette le voksát, hogy az USA gazdasága hamarosan ismét virágozni fog, és ismét fellendül a vasúti áruszállítás. A szakértők "tipikus Buffett" ügyletként titulálták a tegnapi vásárlást.

Buffett még 2007-ben kezdett el vasúti részvényeket vásárolni, majd idén év elején már 20 százalékos részesedése volt a Burlington Northernben, majd miután úgy látta, hogy a cég elérte mélypontját, felvásárolta az egészet.

Iparági szakértők szerint bár a vasúti szállítási forgalom idén mintegy 15 százalékkal esett vissza, ennek ellenére jók a kilátások, mivel a vasút területén jelenetős fejlesztések várhatók, ráadásul az olajár emelkedéstől való félelem is az iparágnak kedvez.

A felvásárlással Buffet tulajdonképpen a gabona, illetve a szén árának emelkedésére is fogadott, hiszen a Burlington Northern tehervagonjain ezt a két árut szállítják legtöbbször.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A válság persze Buffett befektetéseit sem hagyta érintetlenül: a tavalyi pánik során hozzávetőleg 25 milliárd dollárt vesztett, azonban állítása szerint még a mostani akvizíció után is több mint 20 milliárd dollárnyi likvid tőkéje marad.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 18. 15:38
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója nyilatkozott a Media1-nek a két élő választási tévévita ré...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 17. 20:28
Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes...
Holdblog  |  2024. május 17. 14:35
A GDP idén 2,4 százalékkal nőhet, jövőre akár a 3 százalékot is meghaladhatja az ütem, de az idei év...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem