Mire készül a MÁV: tarifaemelés, kedvezményszűkítés

Pénzcentrum
2009. október 21. 09:47

Hetvenmilliárd forintot spórolna a következő három évben a közösségi közlekedésen a kormány, mindezt vonalmegszűntetésekkel, tarifaemeléssel, illetve a kedvezmények szűkítésével - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A cél mindezzel az, hogy a helyközi buszjáratok és a vonatok működtetésére a költségvetés 2012 végén már csak a hazai össztermék egy százalékát költse, szemben a jelenlegi 1,3 százalékkal.

Szinte biztos, hogy 2010-től emelkedni fognak a közösségi közlekedési tarifák, azt azonban még nem lehet tudni, hogy milyen mértékben. Az utazási kedvezmények közül sem világos még, hogy melyeket szüntetnék meg, de a két intézkedéstől összesen jövőre mintegy kilencmilliárd forint többletbevételt vár a kormány.

Létszámcsökkentést is terveznek: nem elsősorban a fizikai dolgozók, mint inkább az adminisztratív munkakört ellátók körében.

Ezzel együtt a MÁV és a Volán járatait is össze kívánják hangolni, ahol a főváros és a megyeszékhelyek között decembertől a vasúté lesz az elsőbbség, a felesleges buszjáratokat pedig leállítják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20