13 °C Budapest

Kinek megváltás a kiváltás? Más bankok jó adósait nyúlná le az Erste!

2009. szeptember 15. 05:40

Új termékkel bővült az Erste Bank mikrovállalati hiteltermékeinek köre, ugyanis a tegnapi napon bevezetésre került a Mikrovállalati Hitelkiváltó. Az új konstrukció azonban nem minden mikrovállalkozó kiváltsága, elsősorban a jól fizető ügyfeleket célozzák meg ezzel az ajánlattal.

Korábban - megfelelő termék hiányában - az ügyfelek más pénzintézetnél fennálló hiteleit csak szabadfelhasználású jelzáloghitellel tudta az Erste Bank kiváltani, mivel a kötött felhasználású célhitelek nem voltak alkalmasak a már fennálló hitelek kiváltására. A Hitelkiváltó bevezetésével azonban alkalmassá váltak más hitelintézetnél fennálló tartozás kiváltására.

Ha az Erste Bankhoz forduló ügyfeleknek más hitelintézetnél van saját forrású folyószámlahitele, forgóeszközhitele vagy beruházási hitele, akkor a jövőben lehetősége nyílik ugyanolyan típusú finanszírozást igénybe venni. A bankszámlahitelek kamat- és díjtételeit az alábbi táblázat tartalmazza:

A bank a meglévő hitel átváltására gyors ügyintézést vállal, tájékoztatójuk szerint a korábbi kedvezőtlenebb kondícióktól megszabadított ügyfelekre alacsonyabb havi költségek várhatnak. Nincs ingyen ebéd, mivel a hitel átváltása esetén át kell vinni a céges számlát a teljes forgalommal együtt. A forgóeszköz hitelekre az alábbi kondíciók vonatkoznak:

A hitelkiváltást nem mindenki veheti igénybe, csak azokkal az ügyfelekkel foglalkoznak, akik a fennálló hitelüket problémamentesen fizetik, a meglévő hitelük türelmi és rendelkezésre tartási ideje már lejárt. Ez azért fontos mert a tőketörlesztés nélkül nem azonosítható egyértelműen az adós fizetési képessége és hajlandósága.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Feltétel még, hogy beruházási hitel esetén a beruházás 100 %-ban elkészült, továbbá a vállalkozás legalább 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik (szabad felhasználású jelzáloghitel esetén elég egy év). A vállalkozás gazdálkodása nem lehet veszteséges, valamint nem állhat fenn semmilyen adó- és köztartozás.

Törlesztőt duplázott az Erste Bank - blog

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45