14 °C Budapest

Kinek megváltás a kiváltás? Más bankok jó adósait nyúlná le az Erste!

2009. szeptember 15. 05:40

Új termékkel bővült az Erste Bank mikrovállalati hiteltermékeinek köre, ugyanis a tegnapi napon bevezetésre került a Mikrovállalati Hitelkiváltó. Az új konstrukció azonban nem minden mikrovállalkozó kiváltsága, elsősorban a jól fizető ügyfeleket célozzák meg ezzel az ajánlattal.

Korábban - megfelelő termék hiányában - az ügyfelek más pénzintézetnél fennálló hiteleit csak szabadfelhasználású jelzáloghitellel tudta az Erste Bank kiváltani, mivel a kötött felhasználású célhitelek nem voltak alkalmasak a már fennálló hitelek kiváltására. A Hitelkiváltó bevezetésével azonban alkalmassá váltak más hitelintézetnél fennálló tartozás kiváltására.

Ha az Erste Bankhoz forduló ügyfeleknek más hitelintézetnél van saját forrású folyószámlahitele, forgóeszközhitele vagy beruházási hitele, akkor a jövőben lehetősége nyílik ugyanolyan típusú finanszírozást igénybe venni. A bankszámlahitelek kamat- és díjtételeit az alábbi táblázat tartalmazza:

A bank a meglévő hitel átváltására gyors ügyintézést vállal, tájékoztatójuk szerint a korábbi kedvezőtlenebb kondícióktól megszabadított ügyfelekre alacsonyabb havi költségek várhatnak. Nincs ingyen ebéd, mivel a hitel átváltása esetén át kell vinni a céges számlát a teljes forgalommal együtt. A forgóeszköz hitelekre az alábbi kondíciók vonatkoznak:

A hitelkiváltást nem mindenki veheti igénybe, csak azokkal az ügyfelekkel foglalkoznak, akik a fennálló hitelüket problémamentesen fizetik, a meglévő hitelük türelmi és rendelkezésre tartási ideje már lejárt. Ez azért fontos mert a tőketörlesztés nélkül nem azonosítható egyértelműen az adós fizetési képessége és hajlandósága.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Feltétel még, hogy beruházási hitel esetén a beruházás 100 %-ban elkészült, továbbá a vállalkozás legalább 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik (szabad felhasználású jelzáloghitel esetén elég egy év). A vállalkozás gazdálkodása nem lehet veszteséges, valamint nem állhat fenn semmilyen adó- és köztartozás.

Törlesztőt duplázott az Erste Bank - blog

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17