29 °C Budapest

Mennyi kamatot adnak most a dollárra? A válasz megérkezett

Pénzcentrum
2009. szeptember 3. 05:40

Fialtasd a zöldhasút Az elmúlt hat hónapban a 245-250-es tartományból egészen a 190-195-ös szint környékéig erősödött a forint a dollárral szemben, sőt augusztus elején 185 alá is benézett az árfolyam. A Pénzcentrum ezúttal a hazai pénzintézetek dollár lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

A bankok között az árfolyamcsúcsok idején volt a legélesebb a deviza lekötésekért folytatott verseny, azóta igencsak mérséklődtek a kamatok. Hogy ne vesszünk el a kondíciók útvesztőjében a Pénzcentrum összegyűjtötte a legkedvezőbb ajánlatokat.

Az USD/HUF árfolyamának alakulása az elmúlt 6 hónapban (Forrás: www.portfoliofinancial.hu)

A piacon a legmagasabb kamatot 3,00 %-kal a K&H Bank adta, őket követi 2,90 %-kal az Allianz és 2,60 %-kal az Erste Bank. Az elmúlt fél évben szinte kivétel nélkül csökkentek az elérhető dollárkamatok, az akciós lehetőségek többsége lejárt, azokat vagy egyáltalán nem, vagy csak kedvezőtlenebb feltételekkel hosszabbították meg.

A pénzintézetek többségénél már nem feltétel az új forrás elhelyezése, de a meglévő betétekre jóval alacsonyabb kamatot fizetnek. Új módozattal állt elő az OTP Bank, az időben sávos akciós konstrukcióban a kamat mértéke az eltelt idő függvényében növekszik.

Korábban: Hol érdemes lekötni az eurómat? A válasz megérkezett

A K&H Üdvözlet Betét 3,00 %-os (12 hónapos futamidő esetén 2,00 %-os) kamata a 2009. július 20-ától érvényes hirdetmény szerint kizárólag bankon kívüli forrásból származó új betéti összegre vonatkozik. A bank a lekötés napját megelőző naptári hónap utolsó banki munkanapján számított záró egyenlegéhez képest vizsgálja az új betétet.

A 3,00 %-os kamatláb csak az első kamatperiódusra szól, a kamat az ügyfél választásától függően a betéttel együtt újra lekötésre, vagy jóváírásra kerül a betétlekötési számlán. A K&H üdvözlet deviza betét a személyesen vagy telefonon keresztül köthető le. A nem akciós kamatlábak futamidőtől függően 0,13-0,65 % között változnak, de amennyiben a betét összege nem éri el a 4 ezer dollárt, úgy nem fizetnek kamatot.

Az Allianz Bank magas kamatot kínál az egyes devizanemekben elhelyezet betétekre, dollár esetén 6 hónapos futamidőre évi 2,90 %-os kamatot (EBKM: 2,92 %) fizetnek. A legkisebb leköthető összeg 500 dollár.

Az Allianz Banknál valamely bankszámlán lekötött betéthez kapcsolódóan a betét lekötési időszakára a betét tulajdonosa részére díjmentes életbiztosítás, amely halál esetén biztosítói kártérítésként a betét lekötött tőkéjének 50%-át fizeti. Közös tulajdonú betét esetén bármely betét tulajdonosa halála esetén kifizeti a Biztosító a kártérítést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Erste Bank 2,60 %-os (160 ezer dollár felett 2,81 %-os) betétlekötési ajánlatával biztonságos és időtálló megtakarítást próbál kínálni. A legkisebb leköthető összeg 200 dollár, 12 hónapos futamidő esetén 3,20 %-os (EBKM: 3,25 %) kamatot kínálnak, ami 160 ezer dollár felett 3,40 %-ra (EBKM: 3,45 %) megy fel.

Az MKB Bank augusztus 31-től érvényes hirdetménye szerint a dollár lekötési lehetőségek kizárólag az 50 ezer Ft vagy annak megfelelő deviza feletti személyesen, bankfiókban kezdeményezett betétlekötésekre vonatkoznak. A táblázatban megjelölt 6 hónapos futamidőre vonatkozó 2,47 %-os kamaton (EBKM: 2,50 %) túl 9 és 12 hónapos lekötés esetén is magasabb kamat érhető el (EBKM: 2,80-3,10 %).

A lekötési módozatokban szélesek a lehetőségek, az ügyfél választhat az egyszeri érvényű és az ismétlődő lekötés között, de van mód a kamatos kamattal történő ismétlődő betétlekötésre is. A bank a lekötés felmondása esetén 1 %-os jutalékot számít fel.

A Budapest Bank azon ügyfeleinek kínálja a deviza lekötött betéteket, akik deviza-megtakarításaikat kiszámítható és biztonságos formában kívánják kamatoztatni. A deviza lekötések fix kamatozású lekötött betétek, a minimum elhelyezhető betétösszeg 500 dollár. A táblázatban szereplő kamatok 2009. augusztus 31-től érvényesek.

Az ügyfél már a lekötéskor rendelkezhet úgy, hogy a betét összege a kamattal együtt, vagy anélkül automatikusan újra lekötésre kerüljön a futamidő végén. Betétfeltörés esetén (csak a teljes betét törhető fel) a felmondásos kamat 0 %. A bank a 200 ezer dollár feletti lekötésekre 2,4 % helyett 2,8 %-os kamatot fizet.

OTP Bank, Citibank, UniCredit, CIB, Raiffeisen

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 19. 18:49
A The Wall Street Journal (WSJ) tudósítója most olyan szigorított fegyházba kerül, amilyenben Aleksz...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Bankmonitor  |  2024. július 19. 10:32
Sajnos ez nem azt jelenti, hogy az infláiciókövető állampapír kamata növekedne, hanem a 2029/N BMÁP...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem