22 °C Budapest

Lecsap az Unió az átverős webshopokra!

2009. szeptember 10. 14:02

A játék konzolokat és digitális kamerákat áruló webshopok felét bezáratná, vagy szigorúan megbüntetné az EU, miután kiderült, többségük félrevezető hirdetésekkel, és egyéb trükkökkel ejti át vásárlóit.

Egy egész EU-ra, valamint Norvégiára és Izlandra is kiterjedő vizsgálat szerint, a különböző elektronikai berendezéseket értékesítő webshopok több, mint fele a fogyasztókat félrevezető reklámokat, és egyéb tisztességtelen gyakorlatot folytat - mondta el szerdán Meglena Kuneva, az EU fogyasztói ügyekért felelős biztosa.

A vizsgálat 369 honlapot érintett, melyek olyan termékeket értékesítenek, amik a közelgő karácsonyi szezonban igen nagy forgalmat produkálnak, például mobiltelefonokat, mp3-lejátszókat, DVD-lejátszókat és számítógép-alkatrészeket.

Ezek közült több mint 100-nál fordultak már elő komoly vásárlói panaszok, a legtöbb esetben olyanokért, mint a nem megfelelő tájékoztatás a termékek cseréjét, visszavásárlását illetően, a házhozszállítás, illetve a kártyás fizetés miatti felárak kapcsán, vagy a nettó-bruttó árak félrevezető feltüntetése miatt.

A vétkesnek ítélt honlapok ügyét általában az országok maguk kezelik, bár az esetek 13 százalékánál nemzetközi együttműködésre is szükség lesz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az online kereskedelmi piac mérete 2007-ben elérte a közel 7 milliárd eurót, és minden negyedik EU állampolgár vásárolt már legalább egyszer interneten.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem