1 °C Budapest

Fizetős a Vatera és a TeszVesz: mi áll a háttérben?

Pénzcentrum
2009. augusztus 10. 08:32

Átrendezték az online aukcióspiacot a vezető Vatera és TeszVesz oldalakon tavasszal bevezetett feltöltési díjak. Az olcsó terméket kínálók egy része átpártolt az újonnan alapított, kisebb árverési portálokhoz.

Néhány hónapja a hazai web-aukcióspiacon egyeduralkodó Vatera és TeszVesz feltöltési díjat vezetett be, megváltoztatva az addig ingyenes hirdetési gyakorlatát. A kisebb értékű - legfeljebb 60 ezer forintos - termékek esetén 5-től néhány tíz forintig terjedő listázási díjak nyomán sokan átpártoltak a továbbra is ingyenes portálokhoz. A lehetőség nyomán a piac is robbant: hirtelen több tucat új portál jelent meg.

Gerő Viktor, a Vatera.hu Kft. ügyvezetője a Népszabadságnak elmondta: a feltöltési díjak bevezetése után a nemzetközi tapasztalatokhoz hasonlóan 60-65 százalékkal, 2 millióról 750 ezerre esett vissza a portálon fent lévő termékek darabszáma. A cég szerint azért volt szükség erre a lépésre, hogy megszabaduljanak a pangó áruktól, amelyek "eldugították" a portálon folyó kereskedés csatornáit.

Időközben több tucat kisebb-nagyobb árverési portál indult el, azonban a legtöbbjük mögött nincs olyan menedzsment és tőkeerő, mint a nagyok esetében. Az biztos, hogy megüresedett a piacon egy hely, amiért elindult egy nagy verseny, így a 2-3, már működő kisebb aukciósoldal mellé többen is beléptek a piacra.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?