15 °C Budapest

Bármelyik strandon találnának hibát az ellenőrök

2009. augusztus 5. 14:32

Az újpesti Aquaworld összes helyiségét és berendezését ellenőrzi szerdán kezdődő vizsgálatában az élményfürdő által felkért ÉMI-TÜV Süd Kft. A cég ügyvezetője szerint mindegyik strandon találnának valamilyen hibát, ami bármikor balesetet okozhat -írja az inforadio.hu.

Július 23-án az újpesti Aquaworld szörfmedencéjénél egy 9 éves kisfiú szenvedett halálos balesetet. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét.

Az eset után az élményfürdő üzemeltetője felkérte az ÉMI-TÜV Süd Kft-t, hogy vizsgálja át az összes helyiséget és berendezést.

A szerdán kezdődő ellenőrzés, teljes, kerítéstől kerítésig tartó vizsgálat lesz, ami kiterjed a fürdő minden létesítményére, beleértve a medencéket és a szórakoztatóipari berendezéseket is, valamint az ezeket összekötő infrastrukturális részeket: térburkolatokat, járdákat, lépcsőket - mondta az InfoRádiónak a vizsgálatot végző kft. ügyvezetője.

Madaras Gábor szerint az összes fürdőnél lehet tipikus hibákat találni, például a térburkolatok csúszásgátlásánál vagy a lépcsők kialakításánál. Ezek ugyan apró hiányosságok, de sok kellemetlenséget okozhatnak - fűzte hozzá.

Faludi Gábor, az ÁNTSZ főosztályvezetője az InfoRádiónak korábban elmondta: az összes élményfürdőt ellenőrzik a nyár végéig a közegészségügyi, a fogyasztóvédelmi és a munkabiztonsági hatóság szakemberei.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05