4 °C Budapest

Bármelyik strandon találnának hibát az ellenőrök

2009. augusztus 5. 14:32

Az újpesti Aquaworld összes helyiségét és berendezését ellenőrzi szerdán kezdődő vizsgálatában az élményfürdő által felkért ÉMI-TÜV Süd Kft. A cég ügyvezetője szerint mindegyik strandon találnának valamilyen hibát, ami bármikor balesetet okozhat -írja az inforadio.hu.

Július 23-án az újpesti Aquaworld szörfmedencéjénél egy 9 éves kisfiú szenvedett halálos balesetet. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét.

Az eset után az élményfürdő üzemeltetője felkérte az ÉMI-TÜV Süd Kft-t, hogy vizsgálja át az összes helyiséget és berendezést.

A szerdán kezdődő ellenőrzés, teljes, kerítéstől kerítésig tartó vizsgálat lesz, ami kiterjed a fürdő minden létesítményére, beleértve a medencéket és a szórakoztatóipari berendezéseket is, valamint az ezeket összekötő infrastrukturális részeket: térburkolatokat, járdákat, lépcsőket - mondta az InfoRádiónak a vizsgálatot végző kft. ügyvezetője.

Madaras Gábor szerint az összes fürdőnél lehet tipikus hibákat találni, például a térburkolatok csúszásgátlásánál vagy a lépcsők kialakításánál. Ezek ugyan apró hiányosságok, de sok kellemetlenséget okozhatnak - fűzte hozzá.

Faludi Gábor, az ÁNTSZ főosztályvezetője az InfoRádiónak korábban elmondta: az összes élményfürdőt ellenőrzik a nyár végéig a közegészségügyi, a fogyasztóvédelmi és a munkabiztonsági hatóság szakemberei.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?