21 °C Budapest

IKEA-botrány: megalázták a kisgyermekes anyát

2009. augusztus 3. 10:02

Felháborító eset történt egy Brooklyn-i IKEA-ban. A vásárlókra közismerten nagy figyelmet fordító üzletlánc boltjában ugyanis megalázó helyzetbe hoztak egy szoptató anyát.

Amerikai sajtóértesülések szerint megalázó helyzetbe hoztak egy anyát az egyik New York-i IKEA áruház alkalmazottai.

A hölgy saját bevallása szerint teljesen eltakarva, az áruházban szoptatta gyermekét. Amikor ezt észrevették a biztonsági őrök, meglehetősen durva hangnemben felszólították, hogy azonnal hagyja el a bevásárlóteret, és folytassa tevékenységét az erre kijelölt mellékhelyiségben.

A nő nem elsősorban azt kifogásolta, hogy a baba-mama szobába kellett mennie, hanem az áruház dolgozóinak rendkívül durva hangneme háborította fel. Mint mondta, rendkívül megalázónak érezte, ahogy a többi vásárló szeme láttára kikísérték.

Ráadásul a pelenkázó zárva volt, mivel másvalaki használta, ezért a nő kiment az autójába, és ott fejezte be a szoptatást. Később azonban panaszt tett a bánásmód miatt.

Az IKEA részéről egyelőre senki sem kívánta kommentálni az esetet. Az ügy azért is kapott nagy visszhangot, mert Amerikában augusztus a tudatos szoptatás hónapja, ezért nőszervezetek máris tiltakozásukat fejezték ki. Néhány hete internetes demonstráció kezdődött a Facebook közösségi portál ellen is, mert eltávolított olyan fotókat, amelyeken szoptató anyák látszanak.

A legtöbb magyarországi nagyáruházban -így az IKEA két boltjában is- több baba-mama szoba áll az anyák és gyermekeik rendelkezésére.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?