7 °C Budapest

IKEA-botrány: megalázták a kisgyermekes anyát

2009. augusztus 3. 10:02

Felháborító eset történt egy Brooklyn-i IKEA-ban. A vásárlókra közismerten nagy figyelmet fordító üzletlánc boltjában ugyanis megalázó helyzetbe hoztak egy szoptató anyát.

Amerikai sajtóértesülések szerint megalázó helyzetbe hoztak egy anyát az egyik New York-i IKEA áruház alkalmazottai.

A hölgy saját bevallása szerint teljesen eltakarva, az áruházban szoptatta gyermekét. Amikor ezt észrevették a biztonsági őrök, meglehetősen durva hangnemben felszólították, hogy azonnal hagyja el a bevásárlóteret, és folytassa tevékenységét az erre kijelölt mellékhelyiségben.

A nő nem elsősorban azt kifogásolta, hogy a baba-mama szobába kellett mennie, hanem az áruház dolgozóinak rendkívül durva hangneme háborította fel. Mint mondta, rendkívül megalázónak érezte, ahogy a többi vásárló szeme láttára kikísérték.

Ráadásul a pelenkázó zárva volt, mivel másvalaki használta, ezért a nő kiment az autójába, és ott fejezte be a szoptatást. Később azonban panaszt tett a bánásmód miatt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az IKEA részéről egyelőre senki sem kívánta kommentálni az esetet. Az ügy azért is kapott nagy visszhangot, mert Amerikában augusztus a tudatos szoptatás hónapja, ezért nőszervezetek máris tiltakozásukat fejezték ki. Néhány hete internetes demonstráció kezdődött a Facebook közösségi portál ellen is, mert eltávolított olyan fotókat, amelyeken szoptató anyák látszanak.

A legtöbb magyarországi nagyáruházban -így az IKEA két boltjában is- több baba-mama szoba áll az anyák és gyermekeik rendelkezésére.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm