28 °C Budapest

"IKEA, légy átkozott!" -dühödt asztalosok a multik ellen

2009. július 21. 10:02

Átkozzák az IKEA-t és a hozzá hasonló multinacionális bútorboltokat a tradicionális angol székgyártók. A kőkemény árversenyben ugyanis képtelenek felvenni a versenyt a jóval olcsóbb termékeket árusító üzletláncokkal.

Az H.J. Berry Nagy-Britannia legrégebbi székgyártó manufaktúrája, egy tradicionális bútorasztalos cég. Az 1840-es években alakult vállalatot ma is ugyanaz a család irányítja, van olyan munkatársuk, aki 44 éve náluk dolgozik.

Az alapos munkával, kézzel készült székek eladása 30 százalékkal csökkent egy év alatt, a vállalat 250 ezer fontos -közel 80 millió forintos- hiánnyal zárt. A veszteségek lassan a tulajdonos Berry család vagyonát is felemésztik.

Két szék az H J Berry kínálatából (Fotó: dailymail.co.uk)


Az egyre nagyobb vészhelyzetben levő vállalat munkatársai egyértelműen a nemzetközi konkurenciát okolják nehéz helyzetükért. A multinacionális nagyvállalatok ugyanis alacsony áraikkal esélyt sem adnak számukra a piaci érvényesülésre. Ráadásul a gazdasági visszaesés miatt az emberek Angliában is egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy drágább, jobb minőségű termékeket vásároljanak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?