15 °C Budapest

Döbbenetes Penny Market- videó: káosz és tömegnyomor

2009. június 9. 10:02

Egyre fokozódik a helyzet a hétvégi Penny Market-botránnyal kapcsolatban. A GVH-hoz több bejelentés is érkezett, és előkerült egy amatőr videó is -nem mindennapi felvételekkel.

Mint arról tegnap beszámoltunk, közel száz ember gyűlt össze az egyik nagyatádi Penny Market előtt vasárnap este, a bolt ugyanis féláras sajtakciót hirdetett: alig 500 forint volt a sajt kilója este 7 és 9 között. Fél hétre már a bevásárlókosarak is elfogytak, az áruházat be kellett zárni. Kisebb tülekedés után néhányan bejutottak a boltba, majd 7 óra 18 perckor tájékoztatták a várakozókat, hogy az akciós áru elfogyott.

Cikkünk a témáról:  Dühöngött a tömeg a Penny Marketben: 500 forintba került a sajt

Az áruházlánc kaposvári üzletében szabályos tömeghisztéria tört ki, amelynek 29 rendőr vetett véget. Szemtanúk szerint a rendőrök kiérkezéséig gyakorlatilag szabadrablás volt a boltokban. A vásárlók sörözgettek, csokizgattak - anélkül, hogy kifizették volna a termékeket.

A hírek szerint hasonló jelenetek játszódtak le a dorogi, a kisbéri és két tatabányai üzletben is. Miután a rendőrök megfékezték a csalódott vásárlókat, a boltok azonnal bezártak, a sajtárusítást megszüntették.

A kisalfold.hu információi szerint Kapuváron sem múlt el a hétvége rendőri kísérettel megtartott vásárlási láz nélkül. Az ottani Penny Marketben az akciós sör miatt dulakodtak a vevők.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint a fenti amatőr videón is jól látszik, az áruházakban teljes volt a káosz. Az emberek egymás testi épségével sem törődve próbáltak az akciós termékhez jutni.

Mihálovits András, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta, hogy 20-nál is több panasz érkezett az ügyben, jelenleg is vizsgálják ezek megalapozottságát. Az egyelőre még nem dőlt el, hogy indul-e vizsgálat a Penny Market ellen.


Az áruházláncnak nem ez az első ilyen esete. Nemrégiben rekordösszegű, 100 milliós bírságot kaptak tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatásáért: Százmilliós bírság a filléres termékekért

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17