Döbbenetes Penny Market- videó: káosz és tömegnyomor

2009. június 9. 10:02

Egyre fokozódik a helyzet a hétvégi Penny Market-botránnyal kapcsolatban. A GVH-hoz több bejelentés is érkezett, és előkerült egy amatőr videó is -nem mindennapi felvételekkel.

Mint arról tegnap beszámoltunk, közel száz ember gyűlt össze az egyik nagyatádi Penny Market előtt vasárnap este, a bolt ugyanis féláras sajtakciót hirdetett: alig 500 forint volt a sajt kilója este 7 és 9 között. Fél hétre már a bevásárlókosarak is elfogytak, az áruházat be kellett zárni. Kisebb tülekedés után néhányan bejutottak a boltba, majd 7 óra 18 perckor tájékoztatták a várakozókat, hogy az akciós áru elfogyott.

Cikkünk a témáról:  Dühöngött a tömeg a Penny Marketben: 500 forintba került a sajt

Az áruházlánc kaposvári üzletében szabályos tömeghisztéria tört ki, amelynek 29 rendőr vetett véget. Szemtanúk szerint a rendőrök kiérkezéséig gyakorlatilag szabadrablás volt a boltokban. A vásárlók sörözgettek, csokizgattak - anélkül, hogy kifizették volna a termékeket.

A hírek szerint hasonló jelenetek játszódtak le a dorogi, a kisbéri és két tatabányai üzletben is. Miután a rendőrök megfékezték a csalódott vásárlókat, a boltok azonnal bezártak, a sajtárusítást megszüntették.

A kisalfold.hu információi szerint Kapuváron sem múlt el a hétvége rendőri kísérettel megtartott vásárlási láz nélkül. Az ottani Penny Marketben az akciós sör miatt dulakodtak a vevők.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mint a fenti amatőr videón is jól látszik, az áruházakban teljes volt a káosz. Az emberek egymás testi épségével sem törődve próbáltak az akciós termékhez jutni.

Mihálovits András, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta, hogy 20-nál is több panasz érkezett az ügyben, jelenleg is vizsgálják ezek megalapozottságát. Az egyelőre még nem dőlt el, hogy indul-e vizsgálat a Penny Market ellen.


Az áruházláncnak nem ez az első ilyen esete. Nemrégiben rekordösszegű, 100 milliós bírságot kaptak tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatásáért: Százmilliós bírság a filléres termékekért

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem