20 °C Budapest

Döbbenetes Penny Market- videó: káosz és tömegnyomor

2009. június 9. 10:02

Egyre fokozódik a helyzet a hétvégi Penny Market-botránnyal kapcsolatban. A GVH-hoz több bejelentés is érkezett, és előkerült egy amatőr videó is -nem mindennapi felvételekkel.

Mint arról tegnap beszámoltunk, közel száz ember gyűlt össze az egyik nagyatádi Penny Market előtt vasárnap este, a bolt ugyanis féláras sajtakciót hirdetett: alig 500 forint volt a sajt kilója este 7 és 9 között. Fél hétre már a bevásárlókosarak is elfogytak, az áruházat be kellett zárni. Kisebb tülekedés után néhányan bejutottak a boltba, majd 7 óra 18 perckor tájékoztatták a várakozókat, hogy az akciós áru elfogyott.

Cikkünk a témáról:  Dühöngött a tömeg a Penny Marketben: 500 forintba került a sajt

Az áruházlánc kaposvári üzletében szabályos tömeghisztéria tört ki, amelynek 29 rendőr vetett véget. Szemtanúk szerint a rendőrök kiérkezéséig gyakorlatilag szabadrablás volt a boltokban. A vásárlók sörözgettek, csokizgattak - anélkül, hogy kifizették volna a termékeket.

A hírek szerint hasonló jelenetek játszódtak le a dorogi, a kisbéri és két tatabányai üzletben is. Miután a rendőrök megfékezték a csalódott vásárlókat, a boltok azonnal bezártak, a sajtárusítást megszüntették.

A kisalfold.hu információi szerint Kapuváron sem múlt el a hétvége rendőri kísérettel megtartott vásárlási láz nélkül. Az ottani Penny Marketben az akciós sör miatt dulakodtak a vevők.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mint a fenti amatőr videón is jól látszik, az áruházakban teljes volt a káosz. Az emberek egymás testi épségével sem törődve próbáltak az akciós termékhez jutni.

Mihálovits András, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta, hogy 20-nál is több panasz érkezett az ügyben, jelenleg is vizsgálják ezek megalapozottságát. Az egyelőre még nem dőlt el, hogy indul-e vizsgálat a Penny Market ellen.


Az áruházláncnak nem ez az első ilyen esete. Nemrégiben rekordösszegű, 100 milliós bírságot kaptak tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatásáért: Százmilliós bírság a filléres termékekért

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?