3 °C Budapest

Rémálom az IKEA-ban: egy csecsemő is beszorult a liftbe

2009. június 2. 19:02

Ha valaki beszorul egy liftbe, általában talál egy "pánikgombot", amelynek megnyomásával segítséget hívhat. A Southampton-i IKEA áruházban azonban ez nem ilyen egyszerű.

Néhány napja ugyanis a 45 éves John Bullas, felesége Helen és 22 hónapos fiuk is beszorult az angliai áruház liftjébe. A megijedt vásárlók természetesen azonnal nyomták a vészjelzést, de semmilyen reakció nem érkezett.

15 perc után kétségbeesetten dörömbölni kezdtek a felvonó ajtaján, hiába: a zsúfolt áruházban senki sem hallotta meg őket.

Ekkor -mintegy mentőötletként- mobiltelefonjukról felhívták az IKEA központi vonalát. Jó pár percig eltartott, mire sikerült a -sok IKEA- vásárló által jól ismert- automata menürendszeren végigverekedniük magukat, és tudtak beszélni egy ügyintézővel. Első mondatuk így hangzott: "Jó napot, beszorultunk a liftbe, esetleg megmentenének?"

Pár perc múlva mindenki épségben szállt ki a felvonóból. Az IKEA azzal védekezett, hogy valószínűleg nem nyomták elég hosszú ideig a vészjelző gombot -így a személyzet nem hallhatta a jelzést.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?