18 °C Budapest

Elképesztő videó: operaelőadás az IKEA-ban

2009. június 7. 08:02

Különös élményben lehet része azoknak, akik ezekben a napokban egy londoni IKEA-áruházban vásárolnak. A lakberendezési szaküzletben ugyanis operabemutatót tartanak.

A különleges műsorban négy operaénekes, egy csellista, egy zongorista, egy harmonikás és négy ütős lép fel. A zenészek nem csak hagyományos hangszereken, hanem az áruház kínálatában található lakberendezési tárgyakkal, konyhai eszközökkel generált hangokkal, ritmusokkal prezentálják a hangversenyt.

Az operaénekes "hagyományos" háziasszonynak öltözött, míg a kísérőtáncosok az IKEA sárga- kék egyenruhájában mutatják be produkciójukat.

A londoni Wembley IKEA-áruház előadása este fél 8-tól várja az operarajongókat, a darab június 9-én és 10-én még megtekinthető.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A "Flatpack", azaz "Lapos csomagolás" című előadás művészeit az IKEA vezetősége invitálta az áruházba. A produkció segítségével mély filozófiai kérdésekre keresik a választ: "Miért hívják a könyvespolcomat Billy-nek?" vagy "Milyen a harmonikus otthon?", sőt, azon is eltöprenghetünk, hogy vajon mit gondolnak rólunk a saját bútoraink?

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem