17 °C Budapest

Bedőlt a konkurencia, terjeszkedik a Vasedény

2009. május 27. 16:32

Terjeszkedik az egyik legismertebb magyar szakbolthálózat, a Vasedény üzletlánc. Legutóbbi lépésükkel a Teréz körúti, tradicionális üzletük üzemeltetését vették vissza a Kátay láncot létrehozó, felszámolás alatt álló Elit Konyha Kft.-től.

A VE-Falko Kft., a Vasedény-hálózat üzemeltetője idén még két új egység megnyitását tervezi, így a tavalyi 1,77 milliárdos árbevételét az idén várhatóan 2,1 milliárdra növeli.

A Teréz körúti, nívós üzletben a háború előtt a Kátay fivérek műszaki boltja működött. Ezt "vette" át a háború után a Vasedény, mely a fogalommá vált nevet mindvégig megtartva 2000-ig üzemeltette a boltot. Ezt követően az Elit Konyha Kft. szerezte meg a jogot, akik a Kátay névre országos üzlethálózatot alapítottak. Most, miután az Elit Konyha felszámolás alá került, a Teréz körúti üzletet újra a Vasedény működteti, ám a Kátay név változatlanul megmarad − immáron negyedszer élve túl a politika és a gazdaság hullámzásait - jelentette be a cég ügyvezetője az ünnepélyes megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón. Falticska Dezső kiemelte, az 1000 négyzetméteres áruházban fenntartják a korábbi tulajdonos magas minőségi profilját, ugyanakkor bevezetik a Vasedény sikerét jelentő, megfizethető árakat. A nagy bevásárlóközpontokkal, multinacionális cégekkel szemben csak akkor tudunk versenyben maradni, ha a kedvező ár mellett teljesebb árukészletet tartunk fent és személyes, szakértő segítséget adunk a vásárlóknak - hangoztatta a vezető.

A válság a Vasedénynél csak idén májusban kezdte éreztetni hatását. Míg az első négy hónapban az előző év azonos időszakához képest ötszázalékos volt a forgalomnövekedés, az ötödik hónapban 10 százalékos visszaesés mutatkozott, elsősorban a magasabb árkategóriákban − számolt be a válság következményeiről a cég másik ügyvezetője. Konyári István elmondta, a kedvezőtlen gazdasági körülmények hatásait a megváltozott igényekhez igazodó termék-, illetve árpolitikával ellensúlyozzák. Ebben az évben a meglévő 16 mellett még további két üzlet megnyitása szerepel a stratégiai tervekben, így nemhogy senkit sem kell majd elbocsátani, az új üzletekhez még bővítjük is a létszámot - hangoztatta a vezető. Az új beruházásoknak köszönhetően a cég a tavalyi 1,77 milliárdos árbevételét az idén várhatóan 20 százalékos emelkedéssel 2,1 milliárd forintra tudja növelni.

A Vasedény igyekszik lépést tartani a korral, a forgalmazott 40-50 márka egytől egyig a világ elismert gyártói közül kerül ki - hangoztatta Falticska Dezső. A nemzetközi élvonal mellett a hazai termékek továbbra is hangsúlyt kapnak, legyen szó a bonyhádi zománcárukról vagy a Zsolnay porcelánokról. A vezető aláhúzta, folyamatosan zajlik az átállás az energiatakarékos működésre és a boltok akadálymentesítésére is - a körúti, illetve az idén nyíló további üzletek már ilyenek.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm