12 °C Budapest

Bedőlt a konkurencia, terjeszkedik a Vasedény

2009. május 27. 16:32

Terjeszkedik az egyik legismertebb magyar szakbolthálózat, a Vasedény üzletlánc. Legutóbbi lépésükkel a Teréz körúti, tradicionális üzletük üzemeltetését vették vissza a Kátay láncot létrehozó, felszámolás alatt álló Elit Konyha Kft.-től.

A VE-Falko Kft., a Vasedény-hálózat üzemeltetője idén még két új egység megnyitását tervezi, így a tavalyi 1,77 milliárdos árbevételét az idén várhatóan 2,1 milliárdra növeli.

A Teréz körúti, nívós üzletben a háború előtt a Kátay fivérek műszaki boltja működött. Ezt "vette" át a háború után a Vasedény, mely a fogalommá vált nevet mindvégig megtartva 2000-ig üzemeltette a boltot. Ezt követően az Elit Konyha Kft. szerezte meg a jogot, akik a Kátay névre országos üzlethálózatot alapítottak. Most, miután az Elit Konyha felszámolás alá került, a Teréz körúti üzletet újra a Vasedény működteti, ám a Kátay név változatlanul megmarad − immáron negyedszer élve túl a politika és a gazdaság hullámzásait - jelentette be a cég ügyvezetője az ünnepélyes megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón. Falticska Dezső kiemelte, az 1000 négyzetméteres áruházban fenntartják a korábbi tulajdonos magas minőségi profilját, ugyanakkor bevezetik a Vasedény sikerét jelentő, megfizethető árakat. A nagy bevásárlóközpontokkal, multinacionális cégekkel szemben csak akkor tudunk versenyben maradni, ha a kedvező ár mellett teljesebb árukészletet tartunk fent és személyes, szakértő segítséget adunk a vásárlóknak - hangoztatta a vezető.

A válság a Vasedénynél csak idén májusban kezdte éreztetni hatását. Míg az első négy hónapban az előző év azonos időszakához képest ötszázalékos volt a forgalomnövekedés, az ötödik hónapban 10 százalékos visszaesés mutatkozott, elsősorban a magasabb árkategóriákban − számolt be a válság következményeiről a cég másik ügyvezetője. Konyári István elmondta, a kedvezőtlen gazdasági körülmények hatásait a megváltozott igényekhez igazodó termék-, illetve árpolitikával ellensúlyozzák. Ebben az évben a meglévő 16 mellett még további két üzlet megnyitása szerepel a stratégiai tervekben, így nemhogy senkit sem kell majd elbocsátani, az új üzletekhez még bővítjük is a létszámot - hangoztatta a vezető. Az új beruházásoknak köszönhetően a cég a tavalyi 1,77 milliárdos árbevételét az idén várhatóan 20 százalékos emelkedéssel 2,1 milliárd forintra tudja növelni.

A Vasedény igyekszik lépést tartani a korral, a forgalmazott 40-50 márka egytől egyig a világ elismert gyártói közül kerül ki - hangoztatta Falticska Dezső. A nemzetközi élvonal mellett a hazai termékek továbbra is hangsúlyt kapnak, legyen szó a bonyhádi zománcárukról vagy a Zsolnay porcelánokról. A vezető aláhúzta, folyamatosan zajlik az átállás az energiatakarékos működésre és a boltok akadálymentesítésére is - a körúti, illetve az idén nyíló további üzletek már ilyenek.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem