5 °C Budapest

Bedőlt a konkurencia, terjeszkedik a Vasedény

2009. május 27. 16:32

Terjeszkedik az egyik legismertebb magyar szakbolthálózat, a Vasedény üzletlánc. Legutóbbi lépésükkel a Teréz körúti, tradicionális üzletük üzemeltetését vették vissza a Kátay láncot létrehozó, felszámolás alatt álló Elit Konyha Kft.-től.

A VE-Falko Kft., a Vasedény-hálózat üzemeltetője idén még két új egység megnyitását tervezi, így a tavalyi 1,77 milliárdos árbevételét az idén várhatóan 2,1 milliárdra növeli.

A Teréz körúti, nívós üzletben a háború előtt a Kátay fivérek műszaki boltja működött. Ezt "vette" át a háború után a Vasedény, mely a fogalommá vált nevet mindvégig megtartva 2000-ig üzemeltette a boltot. Ezt követően az Elit Konyha Kft. szerezte meg a jogot, akik a Kátay névre országos üzlethálózatot alapítottak. Most, miután az Elit Konyha felszámolás alá került, a Teréz körúti üzletet újra a Vasedény működteti, ám a Kátay név változatlanul megmarad − immáron negyedszer élve túl a politika és a gazdaság hullámzásait - jelentette be a cég ügyvezetője az ünnepélyes megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón. Falticska Dezső kiemelte, az 1000 négyzetméteres áruházban fenntartják a korábbi tulajdonos magas minőségi profilját, ugyanakkor bevezetik a Vasedény sikerét jelentő, megfizethető árakat. A nagy bevásárlóközpontokkal, multinacionális cégekkel szemben csak akkor tudunk versenyben maradni, ha a kedvező ár mellett teljesebb árukészletet tartunk fent és személyes, szakértő segítséget adunk a vásárlóknak - hangoztatta a vezető.

A válság a Vasedénynél csak idén májusban kezdte éreztetni hatását. Míg az első négy hónapban az előző év azonos időszakához képest ötszázalékos volt a forgalomnövekedés, az ötödik hónapban 10 százalékos visszaesés mutatkozott, elsősorban a magasabb árkategóriákban − számolt be a válság következményeiről a cég másik ügyvezetője. Konyári István elmondta, a kedvezőtlen gazdasági körülmények hatásait a megváltozott igényekhez igazodó termék-, illetve árpolitikával ellensúlyozzák. Ebben az évben a meglévő 16 mellett még további két üzlet megnyitása szerepel a stratégiai tervekben, így nemhogy senkit sem kell majd elbocsátani, az új üzletekhez még bővítjük is a létszámot - hangoztatta a vezető. Az új beruházásoknak köszönhetően a cég a tavalyi 1,77 milliárdos árbevételét az idén várhatóan 20 százalékos emelkedéssel 2,1 milliárd forintra tudja növelni.

A Vasedény igyekszik lépést tartani a korral, a forgalmazott 40-50 márka egytől egyig a világ elismert gyártói közül kerül ki - hangoztatta Falticska Dezső. A nemzetközi élvonal mellett a hazai termékek továbbra is hangsúlyt kapnak, legyen szó a bonyhádi zománcárukról vagy a Zsolnay porcelánokról. A vezető aláhúzta, folyamatosan zajlik az átállás az energiatakarékos működésre és a boltok akadálymentesítésére is - a körúti, illetve az idén nyíló további üzletek már ilyenek.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?