Időt nyerne az IKEA: mégis nagy a gond?

2009. május 21. 11:02

Két órával hamarabb zár az IKEA legnagyobb londoni áruháza is. A napi 15 ezer vásárlót kiszolgáló egység nem az első a sorban.

A svéd bútoráruház-lánc egyik legnagyobb brit boltja, az észak-londoni áruház nyitvatartási ideje rövidült- két órával. A naponta 15 ezer vásárlót kiszolgáló lakberendezési üzlet több más, szigetországi IKEA-hoz hasonlóan költségcsökkentésre kényszerült.

Az áruházlánc helyi szóvivője szerint a gazdaság lassulása begyűrűzött a bútoripari termékek piacára is, csökkent a forgalom és a vásárlók száma.

Korábban ugyanakkor arról érkeztek hírek, hogy az IKEA -elsősorban az évtizedek alatt kialakított szállítási és árstruktúrájának köszönhetően- dacol a válsággal, és forgalma nem marad el a korábbi évektől.

Március elején az áruházlánc regionális PR menedzsere a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta, hogy az árakat úgy próbálják továbbra is alacsonyan tartani, hogy nagy volumenű megrendelésekkel dolgoznak - erről egy óriási méretű hálózat gondoskodik. Ugyanakkor az IKEA spórolós taktikája most valóban nagy segítség lehet, gondoljunk például a speciális, lapra szerelt csomagolás miatti alacsony szállítási költségekre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azt az IKEA is elismerte, hogy a gazdasági válság a lakberendezési piacon is érezteti hatását, ők azonban optimisták, és a jelenlegi helyzetben is az új lehetőségeket látják.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm