4 °C Budapest

Időt nyerne az IKEA: mégis nagy a gond?

2009. május 21. 11:02

Két órával hamarabb zár az IKEA legnagyobb londoni áruháza is. A napi 15 ezer vásárlót kiszolgáló egység nem az első a sorban.

A svéd bútoráruház-lánc egyik legnagyobb brit boltja, az észak-londoni áruház nyitvatartási ideje rövidült- két órával. A naponta 15 ezer vásárlót kiszolgáló lakberendezési üzlet több más, szigetországi IKEA-hoz hasonlóan költségcsökkentésre kényszerült.

Az áruházlánc helyi szóvivője szerint a gazdaság lassulása begyűrűzött a bútoripari termékek piacára is, csökkent a forgalom és a vásárlók száma.

Korábban ugyanakkor arról érkeztek hírek, hogy az IKEA -elsősorban az évtizedek alatt kialakított szállítási és árstruktúrájának köszönhetően- dacol a válsággal, és forgalma nem marad el a korábbi évektől.

Március elején az áruházlánc regionális PR menedzsere a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta, hogy az árakat úgy próbálják továbbra is alacsonyan tartani, hogy nagy volumenű megrendelésekkel dolgoznak - erről egy óriási méretű hálózat gondoskodik. Ugyanakkor az IKEA spórolós taktikája most valóban nagy segítség lehet, gondoljunk például a speciális, lapra szerelt csomagolás miatti alacsony szállítási költségekre.

Azt az IKEA is elismerte, hogy a gazdasági válság a lakberendezési piacon is érezteti hatását, ők azonban optimisták, és a jelenlegi helyzetben is az új lehetőségeket látják.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16