7 °C Budapest

Sanyarú helyzetben a kkv-k: a kényszervállalkozóból könnyen munkanélküli lehet

2009. április 22. 08:30

A magas adóterhek, a megszorítások és a válság egyéb hatásai miatt a költségtakarékosság döntő szempont lett a magyarországi kis- és középvállalkozói (kkv) szférában.

Sanyarú helyzetük ellenére ugyanakkor szinte egyetlen szektorként nem a létszámcsökkentést, hanem a létszámstopot helyezik előtérbe - derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tanácsadó osztályának felméréséből.

"Több mint 900 000 kkv van hazánkban, egytől egyig biztos adófizetők. Ők a leginkább sanyargatott kör, így érthető, hogy a költségek csökkentéséért próbálnak harcolni. A takarékoskodás a tanácsadás és a továbbképzés rovására történik" - mondta Drimál István, a kamara alelnöke.

Az elnök szerint továbbképzés, felkészülés nélkül sokkal nehezebb lesz betörni a válság után az újra megnyíló piacokra, ezzel hazánk ismét lemaradhat a nemzetközi versenyben. A kamara ezért a felnőttképzések akkreditációs folyamatainak és adminisztrációjának egyszerűsítését javasolja.

Azért is szorgalmazzák ezeket az intézkedéseket, mert a munkanélküliség várhatóan már az idén elérheti a 10-11 százalékos szintet hazánkban. Az elnök úgy véli, hogy az új munkanélküliek túlnyomó része kényszervállalkozók közül kerülhet majd ki.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?