4 °C Budapest

Nagy bajban a Zsolnay: visszalépett a máltai vevő

2009. április 2. 16:45

Visszalépett a máltai TECLIMA Kft. is a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 49 százalékos tulajdonrészének megvásárlásától csütörtökön -írja az inforadio.hu 

 

Varga Péter, a pécsi önkormányzati vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a cég írásban jelezte, hogy nem írja alá a szerződést. A befektető ezt "a kialakult politikai helyzettel", pontosabban azzal indokolta, hogy nem kapta meg a városi közgyűlés jobboldali ellenzékének támogatását.

A vezérigazgató megjegyezte, hogy "a tőke a békés, nyugodt körülményeket kedveli" a Zsolnay tervezett értékesítésének a közelgő pécsi polgármester-választás sem használt.

"A kisebbségi tulajdon eladására nagy szükség lett volna a cég modernizálása, a működés ésszerűsítése, tevékenységének fenntartása érdekében. Most főhet a fejünk, miként találunk új befektetőt. Egy új eljárás legalább 3-4 hónapot vesz igénybe, pedig a veszteséges működés sokáig már nem tartható fenn" - mondta Varga Péter.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A TECLIMA összesen 698 millió forintot fizetett volna a városi tulajdonú cég kisebbségi részvénycsomagjáért, amellyel a menedzsmentjogokat is megszerezte volna. A közgyűlés egy héttel ezelőtt hagyta jóvá az értékesítést, azt követően, hogy a TECLIMA visszaigazolta, kész elfogadni azt a szindikátusi szerződést, melyben az önkormányzat és a Pécs Holding gyakorlatilag korlátozta volna a menedzsmentjogait.

A Zsolnay értékesítésére kiírt pályázat másik résztvevője, a Matyi Dezső érdekeltségébe tartozó Pécsi Direkt Kft. korábban éppen ezen "önkormányzati érdekeket védő" szerződés tartalma miatt vonta vissza 800 millió forintos ajánlatát.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem