11 °C Budapest

A kkv-k még bíznak a jövőben: ők mentik meg az amerikai gazdaságot?

Pénzcentrum
2008. szeptember 23. 14:00

Az Egyesült Államok legrégebbi, kkv-kat támogató szervezete (National Small Business Association) által augusztusban készített felmérés eredményei szerint a pénzpiaci válság okozta pánikhangulat még nem érte el a kisvállalatokat, ötből három ugyanis még biztosnak érzi vállalkozása jövőjét.

Ugyanakkor a hitelezési nehézségeket már ők is megtapasztalták, februárban ugyanis még csak alig több mint felük találta szembe magát hitelhez jutási problémával, augusztusban ez az arány már 67 százalék volt.

A válaszolók 32 százaléka szerint fennálló hiteleik kondíciói is romlottak az elmúlt egy évben. A jövőre nézve 49 százalékuk számít nagyobb keresletre termékei iránt, 40 százalékuk pedig profitnövekedést jósol, ami tehát nem utal jelentős kiábrándultsága a helyzetet illetően.

A legtöbben az említett növekedést online marketinggel, és valamint online értékesítés beindításával szeretnék elérni, szintén többen említették a stratégiai szövetségre lépés lehetőségét.

A legnagyobb kihívást a válaszolók szerint a jövőben a gazdasági bizonytalanság átvészelése, az egészségügyi és nyugdíj-előtakarékosság megtervezése, és az ezzel járó költségek, valamint az állami adók jelentik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hozzávetőleg ugyanannyi vállalat számolt be létszámleépítésről, mint ahányan bővítették alkalmazottaik körét az elmúlt évben, közel felük azonban nem változtatott a létszámon. A jövőre nézve azonban többen nyilatkoztak úgy, hogy felvételt terveznek, mint ahányan létszámleépítésben gondolkodnak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?