3 °C Budapest

Alkoholmámor a tévében - káros a fiatalokra, korlátoznák az amerikaiak

Pénzcentrum
2008. június 24. 15:48

A Georgetowni Egyetem kutatóközpontjában egy friss kutatást készítettek a fiatalokkal és az alkohol-reklámokkal kapcsolatosan a 2007-es évre vonatkozóan. Az eredmények magukért beszélnek, nézzük, mit találtak a felmérés készítői!

Míg 2001-ben átlagosan 216 alkohollal kapcsolatos tévéreklámot látott egy 12 és 20 év közötti televíziónéző, addig ez a szám tavalyra már 301-re emelkedett. Ez a növekedés annak ellenére következett be, hogy a legtöbb alkoholgyártó önkéntesen vállalta reklámidejének megrövidítését.

A ludas valószínűleg a kábel-TV lehet, ugyanis a szeszfőzdék egyre többet költenek ezekre a csatornákra, a felmérés szerint a fiatalok 95 százaléka itt látott alkoholreklámot, melyekből 41 százalék alkoholos párlatok hirdetése volt, 53 százalék pedig söröké.

A piac reklámszakemberei ugyan önkéntesen vállalták, hogy csak azon műsorok alatt reklámoznak, melyek nézőközönsége legalább 70 százalékban a felnőtt korosztályba tartozik. Szakemberek szerint azonban a maradék 30 százalék még mindig igen magas.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57