Kisvállalkozások Hete: az USA törődik a kicsikkel!

Pénzcentrum
2008. május 8. 16:00

Már hosszú ideje minden évben megrendezik a Nemzeti Kisvállalkozások Hetét (National Small Business Week) az Amerikai Egyesült Államokban. Idén az április 20.-ai hét lett az, amikor megtartották ezt a rendezvényt. A kezdeményezés az USA lelkét és a gazdaság motorját adó kisvállalkozások fejlesztése céljából indult el és már eddig is jelentős sikereket ért el.

Az alapvető indok, amiért ilyen hetet rendeztek a szervezők az, hogy a kis- és középvállalkozások adják az USA alapköveit és a jelentőségük a mindennapi életben és a gazdaságban is nagyon komoly. Ha arra gondolunk, hogy egy átlagos amerikai sikersztori hogyan néz ki, gyakorlatilag az esetek legnagyobb százalékában a kisember saját vállalkozásba kezd, és sikerre is viszi azt. Emiatt is nagyon fontos a kicsik támogatása.

Ebben az évben a technológiai innováció fejlesztése volt a legfontosabb feladat, melynek keretein belül modernizálnák és kiterjesztenék a különböző kutatásokat és az üzleti technológia átadásához szükséges programokat. Ezzel a kis cégek is képesek lennének a megfelelő fejlesztések elsajátítására.

A javaslatok szerint a közeljövőben rövidülne az újítások elfogadásának ideje, a díjazási rendszer is kibővülne, így összességében nagyobb rugalmasságot biztosítva a hatóságoknak az innovációs programok irányításához.

A Kisvállalkozások Igazgatósága (SBA) eredetileg úgy definiálja a kisvállalkozásokat, mint egy természetes személyek kezében levő cég, amelyek általában kevesebb, mint 500 főt foglalkoztat. Egy legutóbbi felmérés szerint az USA-ban megközelítőleg 5,9 millió kisvállalkozás működik, összesen 58,6 millió amerikait foglalkoztatva. Ez az Egyesül Államok magánszektorában dolgozók felét jelenti. A GDP nagyjából 50 százalékát ezek a kis cégek adják minden évben.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ebből következően az is jól látszik, hogy a munkavállalás illetve az új munkahelyek teremtése szempontjából is komoly szerepet játszanak. A kicsik munkahelyteremtő képessége ráadásul sokkal nagyobb, mint egy nagyvállalaté.

Az SBA tulajdonképpen a kormányzati munkát hívatott elősegíteni, hogy elősegítsék a kisvállalkozások üzleti aktivitását és hogy segítséget tudjanak nyújtani a gazdasági recessziók idején. Az igazgatóság 54 éves történetében összesen 20 millió cég kapott valamilyen direkt vagy indirekt támogatást, segítséget az SBA programjaitól. A dollár milliárdok, amelyeket ezeken a programokon keresztül helyzetek ki hitelként az SBA-t az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb támogatójává tette, amire szükségük is van a kisvállalkozásoknak...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16