25 °C Budapest

Elkezdődött: 6 milliót kaphatsz egyetlen nap alatt!

Pénzcentrum
2008. január 16. 05:40

Elkezdődött! Örök problémát jelent annak kérdése, hogy miből induljon be egy vállalkozás. Szóba jöhetnek banki hitelek, kölcsönt adhatnak akár rokonok is, netán még a kockázati tőke is megfordulhat fejünkben, de mi történik akkor, ha nem jutunk pénzhez világmegváltó ötletünk megvalósításához? Most már ténylegesen is megérkezett az uniós segítség, vagyis az éppen egy hete megjelent cikkünkben említett Jeremie program elindult, tegnaptól lehet igényelni a kedvezményes mikrohitelt. Nézzük meg, hol, mennyiért és hogyan!

Már nem kell sokat várni és ölünkbe hullhat a pénz!

Beindult

Tegnap jelentették be a MAG Zrt. által rendezett háttérbeszélgetésen, hogy kezdetét vette az Új Magyarország Mikrohitel program (a sokat emlegetett Jeremie egyik pillére), aláírták az első szerződést. Kállay László, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetője úgy tájékoztatott, hogy még az idei évben elindul a két másik pillér is, vagyis a portfoliógarancia-, valamint a tőkeprogram.

Visszatérve a hitelprogramra, mindenképpen kiemelendő, hogy a cél forrást biztosítani olyan szervezetek számára, melyeket a bankszektor nem képes finanszírozni a hitelezés területén, azonban képes volna a növekedésre. A főosztályvezető hangsúlyozta, a program újszerűsége többek között abban rejlik, hogy a végrehajtás teljesen nyitott, s versenyszerű.

Benke Ákos, a holdingalapként működő Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Jeremie első programja a mikrohitel program, melyre 56 milliárd forintos refinanszírozási keretet biztosítanak a megfelelő licenccel, ügyfélkörrel és tapasztalattal rendelkező pénzügyi vállalkozások, mikrofinanszírozó szervezetek, illetve a bankok számára. Emellett 25 milliárd forintos keret áll rendelkezésre a Jeremie második pillérére, a portfolió-garanciavállalásra.

Mindemellett megtudtuk, hogy az MV Zrt. az idén több új termék bevezetését is tervezi, közöttük például a faktoring program beindítását, illetve egyéb eszközök megjelentetését. Benke Ákos úgy nyilatkozott, a kiírt mikrohitel-közvetítői pályázatra már 10 felett van a beérkezett érvényes pályázatok száma, melyek elbírálása folyamatosan zajlik. Várhatóan már ezen a héten aláírhatják a szerződést más közvetítővel is.

Az MV Zrt. vezérigazgatójának várakozásai szerint 2008 végére 25 egymástól független szervezet lehet szerződött partner, melyek között 4-5 nagybankra is számítanak a pénzügyi vállalkozások mellett. Az idei évben a tervek szerint 15 milliárd forintnyi mikrohitel-kihelyezés valósulhat meg, amely mintegy 5000 darab szerződést jelent.

A kezességvállalási program egy "veszélyesebb terület", Benke Ákos elmondása szerint már az ezzel kapcsolatos kiírásra is érkezett pályázat, a tervek szerint január végén, február közepén lesz szerződő. Úgy kalkulálnak az MV Zrt.-nél, hogy a garanciavállalási program segítségével csaknem 100 milliárd forintos hitelkihelyezés várható az idei évben.

Ki lett az első?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az MV Zrt. első szerződött hitelközvetítő partnere egy újonnan - kifejezetten erre a célra létrehozott - társaság lett, a Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató (MIFIN) Zrt.

A pénzügyi vállalkozást 2007. május elején alapították meg, 50 millió forintos jegyzett tőkével, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a működési engedélyt pedig szeptemberben adta meg. A cég tulajdonosa 85 százalékban a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), valamint 15 százalékban a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

Antal Gergely, a MIFIN Zrt. ügyvezetője kiemelte, hogy a vállalkozás az MVA, a kisvállalkozói érdekképviseletek (IPOSZ, OKISZ, KISOSZ, ÁFEOSZ), illetve a helyi vállalkozásfejlesztési alapítványok (HVK-k) széles összefogásán alapszik. Vagyis - mint azt a háttérbeszélgetés során is hangsúlyozták - nem a profitszerzés a cél, hanem a kkv-k minél szélesebb rétegének hitellel való ellátása.

Az MVA egyébként, mint arról Csuhaj V. Imre, az igazgatóság elnöke tájékoztatott, már 1990 óta foglalkozik a kkv-k finanszírozásával és támogatásával. A MIFIN Zrt. számára az MVA biztosította a szükséges saját erőt saját alapítói vagyonából.

Mennyiért kaphatsz hitelt?

Mikrohitelt, de mennyiért? - Kezdőknek is!

Antal Gergely, a MIFIN Zrt. ügyvezető igazgatója mutatta be a háttérbeszélgetés során a mikrohitel konstrukció főbb jellegzetességeit, ezeket ismertetjük most.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 6. hétfő
Ivett, Frida
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem