Új anyagi eszközök a támogatáshoz

Pénzcentrum
2007. november 20. 09:00

Danuta Hübner, regionális politikáért felelős biztos a tegnapi nap terjesztett elő egy kezdeményezést a kisvállalkozások, a vállalkozni kívánók, a társadalmilag kirekesztettek, illetve az etnikai kisebbségekhez tartozók finanszírozáshoz való hozzáférésének javítására.

A kezdeményezés elsősorban a mikrohiteleket kívánja szélesebb körben elérhetővé tenni Európában. Danuta Hübner fontosnak tartja ezeket a kis összegű, jellemzően 7 700 euró körüli hiteleket, mivel ez egy eszköze lehet a munkanélküliség csökkentésének. A legnagyobb kereslet a mikrohitelek iránt a szolgáltató ágazatban jelentkezik.

Ezen felül a kisvállalkozásoknak, magánszemélyeknek kitalált konstrukció megoldást kínálhat azoknak is, akik valamiért nem férnek hozzá a banki finanszírozáshoz. A kezdeményezés egy új, európai szintű eszköz létrehozását javasolja. Az elképzelések szerint egy nem banki pénzintézet alapítása is szerepel, amely gyakorlati segítséget, tanácsokat is kínál a vállalkozásoknak a hitelnyújtás mellett.

A bizottság javaslata szerint a tagállamok segítenek felállítani egy mikro-alapot, amely segítené a mikrofinanszírozási intézetek hitelezésének finanszírozását, valamint felkutatni a potenciális befektetőket. Uniós szinten már az Európai Beruházási Bank (EIB) és az Európai Beruházási Alap (EIF) is jelezte, hogy kész segítséget nyújtani az alap felállításához.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?