Jön az új hitelprogram

Pénzcentrum
2007. november 23. 09:30

Decembertől kezdve 6 millió forintot lehet igényelni az Új Magyarország vállalkozói program keretében, s az ígéretek elbírálása rendkívül gyors lesz - adja hírül a Világgazdaság.

Benke Ákos, a Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt. vezérigazgatója szerint a pénzügyi közvetítőknek, vagyis a mikrofinanszírozóknak, bankoknak és tagszövetkezeteknek, október elején kiírt pályázat eredményeként a végső fázishoz érkezett az akkreditációs folyamat.

Amennyiben sikerül tartani ezt az ütemet, év végén már legalább 8-10 pénzügyi közvetítő kínálhatja a Jeremie elnevezésű hitelkonstrukciót, amelyről egy korábbi cikkünkben már írtunk.


A hétéves hitel refinanszírozási kerete 55 milliárd forint, a kedvezményezettek száma 20-25 ezer lehet. Összesen pedig 55-60 ezer vállalkozás juthat visszatérítendő fejlesztési forráshoz. A program szolgáltatásaira 5 milliárd forint lehívását tervezi az MV Zrt. a Magyar Államkincstából, amelyet elsősorban mikrohitelezésre használnának fel.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?