25 °C Budapest

Mibe vágd a fejszédet 2008-ban: a legújabb üzleti lehetőségek

Pénzcentrum
2008. január 9. 14:00

A franchise hálózatokhoz való csatlakozás mindig kínál új lehetőségeket, elég alaposan körbetekinteni, s máris megtudhatjuk ki keres mester partnereket, ki pedig átvevőket. Az ennél is több vállalkozó kedvvel rendelkezők akár saját hálózat beindításán is gondolkodhatnak. Nézzük - a Dakexpo Kft. összeállításának segítségével - mit hoz számunkra az új év!

Éttermek

A franchise szóra a legtöbb embernek az étterem ugrik be, nem véletlenül, hiszen számos új lehetőséget kínál az idei évben is ez a szegmens. Több mediterrán rendszergazda is elindult Magyarország felé.

Közel egy éve keres kizárólagos mester partnert például a spanyol Jamaica Cafe, a Tapasbar, az Abbasid Döner Kebab, s a Cantina Mariachi. Ezekről a lehetőségekről bővebben korábbi cikkeinkben olvashatnak. Emellett érdeklődik hazánk iránt az argentin Applebee's, amely egyébként Romániában már megkezdte a terjeszkedést.

Szállj be az üzletbe - itt a kitörési lehetőségek tárháza!

Ruházat

A divat világa iránt érdeklődőknek új lehetőséget biztosíthat többek között Alain Delon. De szintén partnereket keres a spanyol October, a franchia Phildar, illetve az angol Tammy Fashion is.


http://www.phildar.fr
A Phildar esetében 3-5 éves szerződéseket kötnek, a franchise díja 10 ezer euro (2,5 millió forint), amelyért cserébe többek között egy 2 hetes képzést, reklámkampányt, kinézeti elemeket kapunk. Az üzlet nyitásához szükséges teljes befektetési összeg 30-40 százalékával kell rendelkezni annak, aki csatlakozni kíván.

Alain Delon társat keres

A gyermek ruházatot kínálók között már több külföldi rendszer is érdeklődött a hazai piac iránt, így például a spanyol Caribu, a portugál Petit Patapon, a Bambola, valamint a görög Sam 0-13 és a Marasil is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kiegészítők


http://www.lunebleu.pt
Magyarországon már több magyar érdeklődővel is tárgyal a portugál Lune Bleu. A hálózathoz csatlakozni kívánóknak legalább 18 négyzetméteres üzlethelyiséggel kell rendelkezniük, royalty- fizetési kötelezettség nincs.

Ingatlan

Az ingatlan-franchise-ok területén is számíthatunk újra 2008-ban, két nagy spanyol franchise-hálózat is érdeklődik, az Alfa Inmobiliaria, valamint az MC Inmobiliaria. Az amerikai Century 21 kelet-európai mester partnere az idei évben tervezi megkezdeni terjeszkedését.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 6. hétfő
Ivett, Frida
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem