7 °C Budapest

Alain Delon társat keres

Pénzcentrum
2007. november 28. 13:00

Aki vállalkozás indításában gondolkodik, semmiképp se vesse el azt a lehetőséget, hogy valamely franchise-hálózathoz csatlakozik, hiszen ez egy olyan megoldást jelent, mikor egy már működő koncepciót veszünk át, persze azért a siker ekkor sem garantált, hiszen az egyéb tényezőktől is függhet. Mindenesetre lankadatlanul figyeljünk, s legyünk nyitottak az új lehetőségekre, melyek közül most bemutatunk néhányat.


Forrás: KA International
A lakberendezéssel foglalkozó KA International tovább kíván terjeszkedni Magyarországon. A Dakexpo Kft. szerint a KA International először 2000-ben jelent meg itthon, első üzletét Budapesten nyitotta meg. 2005 májusában nyitottak meg még egy üzletet a Max Cityben.

A jelenlegi tervek szerint további üzleteket kívánnának nyitni itthon, melyhez partnert keresnek több nagyvárosban, így Debrecenben, Győrben, Szegeden, Pécsett is, de Budapesten is szeretnének még egy üzletet nyitni.

Forrás: KA International

A KA International 1986-ban Madridból indult útjára, jelenleg 400 egységgel rendelkezik a világ 45 országában. A hálózat tevékenységi körébe tartozik a belső dekorációk, drapériák, kárpitozott bútorok, dekorációs darabok elkészítése. Emellett átfogó szolgáltatásokat is nyújtanak a tanácsadástól a kivitelezésig.

Shop-in-shop
Egy már meglévő üzletbe lehetséges egy-egy polc, vagy árukör kihelyezése. Tipikusan ilyen lehetőséget kínál például a Herbária, illetve a Szamos Marcipán is.
A szerződés 5 évre szól, 70-110 négyzetméteres üzlethelyiség nyitásáról van szó, azonban Magyarországon elképzelhetőnek tartják az úgynevezett shop-in-shop megoldást is, amennyiben a két üzlet termékválasztéka nem fedi egymást. A hálózatba való belépés díja 9000 euró, a kezdeti befektetési összeg pedig 4 és 8 millió forint között mozoghat, üzletmérettől függően.

Januártól megjelenik hazánkban az Alain Delon hálózat is, várják azok jelentkezését, akik ilyen üzletet szeretnének nyitni. Szlovákiában már 5 évvel ezelőtt elkezdték a rendszer kiépítését, így hat saját, valamint két franchise-egység tartozik a hálózathoz.

Forrás: alaindelon.sk


Forrás: alaindelon.sk
Az üzletekben kizárólag Alain Delon márkanevű termékeket lehet forgalmazni, melyeket a franchise-központtól lehet beszerezni. Üzleteket bevásárlóközpontokban, sétálóutcákban lehet nyitni, de ezekhez mindenképp a központ előzetes jóváhagyása szükségeltetik. Az egyes egységeknek legalább 80 négyzetméter alapterületűnek kell lenniük, a minimális befektetési igény 100 ezer euró. A termékeknél javasolt kiskereskedelmi árrés 100 százalék.

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?