Hobbiból milliók - bárkinek bejöhet

Pénzcentrum
2007. december 13. 13:00

Sokszor bizonyosan úgy érezzük, a nagy vállalatbirodalmak mindig is ott voltak, ahol ma. Bár emlékezetünkben fel-felvillan a kép arról, hogy Bill Gates valamikor egy garázsban bütykölte a gépeket és Robert Bosch is egy egyszerű mérnökként kezdte pályafutását, ma már természetesnek vesszük a vagyont és a világ minden táján megjelenő Bosch és Microsoft logókat.

Azonban a nagyok is mind kicsiként kezdték, ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartania azoknak, akik elég erőt és kitartást éreznek magukban ahhoz, hogy megvalósítsák dédelgetett álmaikat és vállalkozást indítsanak. Azok számára, akiket visszariaszt a vállalkozói életmóddal együtt járó kockázat, mindenképpen biztatóan hat, hogy szerte a világon sokan viszik sikerre ötleteiket, eredményes vállalakozásokat építve fel a nulláról.

A legfrissebb sikersztori Bill Moyersé, aki tévés karrierjét adta fel azért, hogy az általa olyannyira kedvelt házi savanyúságoknak szentelje figyelmét és forrásait. A hobbiból üzletté lett savanyúságkészítés már 2004-ben is 40 ezer dolláros profitot hozott, az idén azonban már fél millió dolláros profittal kecsegtet.

Bill Moyers a 90-es évek végén kezdte el összegyűjteni a gyermekkorából ismert és kedvelt házi savanyúságok receptjeit, majd később ezek alapján indult saját felfedező útjára. A hobbiból azután lett szakma, hogy 2001-ben és 2002-ben is megnyerte a nagydíjat a Nemzetközi Savanyúság Fesztiválon szójás futóbabjával.

A 11 féle savanyúságot a kezdetek kezdetén maga Bill Moyers főzte saját konyhájában, és kézzel címkézett, speciális üvegekben értékesítette. A 3000-dik eladott darab után azonban már nem volt kényelmes a kézi címkézés, így megszabadult a speciális üvegektől, a vevők nagy bánatára.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Forrás: gothamist.com


Induló vállalkozásként a "Rick Savanyúságainak" sem fért bele a költségvetésébe a szélesebb tömegeket elérő reklámhadjárat, Bill Moyersnek ismerősei és családja segítettek a termék népszerűsítésében. Közösen a hazai hipermarketekben is megszokott mintaosztást választották, szabad napjaikat és hétvégéiket áldozva fel arra, hogy járják a környék kereskedéseit.

Ma már természetesen nincs szükség ilyen áldozatokra, bár a cégvezető még most sem szeretne drága, televíziós reklámkampányra költeni, a "Rick Savanyúságainak" népszerűsítését már egy tévés múltjából ismert ügynökségre bízza. De az alapüzenetet ő maga fogalmazza meg, felhasználva a korábbiakban megszerzett tudást, hiszen tudja ilyen termékek esetében a fogyasztók szívének rabul ejtése a cél.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25