19 °C Budapest

Hobbiból milliók - bárkinek bejöhet

Pénzcentrum
2007. december 13. 13:00

Sokszor bizonyosan úgy érezzük, a nagy vállalatbirodalmak mindig is ott voltak, ahol ma. Bár emlékezetünkben fel-felvillan a kép arról, hogy Bill Gates valamikor egy garázsban bütykölte a gépeket és Robert Bosch is egy egyszerű mérnökként kezdte pályafutását, ma már természetesnek vesszük a vagyont és a világ minden táján megjelenő Bosch és Microsoft logókat.

Azonban a nagyok is mind kicsiként kezdték, ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartania azoknak, akik elég erőt és kitartást éreznek magukban ahhoz, hogy megvalósítsák dédelgetett álmaikat és vállalkozást indítsanak. Azok számára, akiket visszariaszt a vállalkozói életmóddal együtt járó kockázat, mindenképpen biztatóan hat, hogy szerte a világon sokan viszik sikerre ötleteiket, eredményes vállalakozásokat építve fel a nulláról.

A legfrissebb sikersztori Bill Moyersé, aki tévés karrierjét adta fel azért, hogy az általa olyannyira kedvelt házi savanyúságoknak szentelje figyelmét és forrásait. A hobbiból üzletté lett savanyúságkészítés már 2004-ben is 40 ezer dolláros profitot hozott, az idén azonban már fél millió dolláros profittal kecsegtet.

Bill Moyers a 90-es évek végén kezdte el összegyűjteni a gyermekkorából ismert és kedvelt házi savanyúságok receptjeit, majd később ezek alapján indult saját felfedező útjára. A hobbiból azután lett szakma, hogy 2001-ben és 2002-ben is megnyerte a nagydíjat a Nemzetközi Savanyúság Fesztiválon szójás futóbabjával.

A 11 féle savanyúságot a kezdetek kezdetén maga Bill Moyers főzte saját konyhájában, és kézzel címkézett, speciális üvegekben értékesítette. A 3000-dik eladott darab után azonban már nem volt kényelmes a kézi címkézés, így megszabadult a speciális üvegektől, a vevők nagy bánatára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Forrás: gothamist.com


Induló vállalkozásként a "Rick Savanyúságainak" sem fért bele a költségvetésébe a szélesebb tömegeket elérő reklámhadjárat, Bill Moyersnek ismerősei és családja segítettek a termék népszerűsítésében. Közösen a hazai hipermarketekben is megszokott mintaosztást választották, szabad napjaikat és hétvégéiket áldozva fel arra, hogy járják a környék kereskedéseit.

Ma már természetesen nincs szükség ilyen áldozatokra, bár a cégvezető még most sem szeretne drága, televíziós reklámkampányra költeni, a "Rick Savanyúságainak" népszerűsítését már egy tévés múltjából ismert ügynökségre bízza. De az alapüzenetet ő maga fogalmazza meg, felhasználva a korábbiakban megszerzett tudást, hiszen tudja ilyen termékek esetében a fogyasztók szívének rabul ejtése a cél.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm