11 °C Budapest

Hobbiból milliók - bárkinek bejöhet

Pénzcentrum
2007. december 13. 13:00

Sokszor bizonyosan úgy érezzük, a nagy vállalatbirodalmak mindig is ott voltak, ahol ma. Bár emlékezetünkben fel-felvillan a kép arról, hogy Bill Gates valamikor egy garázsban bütykölte a gépeket és Robert Bosch is egy egyszerű mérnökként kezdte pályafutását, ma már természetesnek vesszük a vagyont és a világ minden táján megjelenő Bosch és Microsoft logókat.

Azonban a nagyok is mind kicsiként kezdték, ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartania azoknak, akik elég erőt és kitartást éreznek magukban ahhoz, hogy megvalósítsák dédelgetett álmaikat és vállalkozást indítsanak. Azok számára, akiket visszariaszt a vállalkozói életmóddal együtt járó kockázat, mindenképpen biztatóan hat, hogy szerte a világon sokan viszik sikerre ötleteiket, eredményes vállalakozásokat építve fel a nulláról.

A legfrissebb sikersztori Bill Moyersé, aki tévés karrierjét adta fel azért, hogy az általa olyannyira kedvelt házi savanyúságoknak szentelje figyelmét és forrásait. A hobbiból üzletté lett savanyúságkészítés már 2004-ben is 40 ezer dolláros profitot hozott, az idén azonban már fél millió dolláros profittal kecsegtet.

Bill Moyers a 90-es évek végén kezdte el összegyűjteni a gyermekkorából ismert és kedvelt házi savanyúságok receptjeit, majd később ezek alapján indult saját felfedező útjára. A hobbiból azután lett szakma, hogy 2001-ben és 2002-ben is megnyerte a nagydíjat a Nemzetközi Savanyúság Fesztiválon szójás futóbabjával.

A 11 féle savanyúságot a kezdetek kezdetén maga Bill Moyers főzte saját konyhájában, és kézzel címkézett, speciális üvegekben értékesítette. A 3000-dik eladott darab után azonban már nem volt kényelmes a kézi címkézés, így megszabadult a speciális üvegektől, a vevők nagy bánatára.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Forrás: gothamist.com


Induló vállalkozásként a "Rick Savanyúságainak" sem fért bele a költségvetésébe a szélesebb tömegeket elérő reklámhadjárat, Bill Moyersnek ismerősei és családja segítettek a termék népszerűsítésében. Közösen a hazai hipermarketekben is megszokott mintaosztást választották, szabad napjaikat és hétvégéiket áldozva fel arra, hogy járják a környék kereskedéseit.

Ma már természetesen nincs szükség ilyen áldozatokra, bár a cégvezető még most sem szeretne drága, televíziós reklámkampányra költeni, a "Rick Savanyúságainak" népszerűsítését már egy tévés múltjából ismert ügynökségre bízza. De az alapüzenetet ő maga fogalmazza meg, felhasználva a korábbiakban megszerzett tudást, hiszen tudja ilyen termékek esetében a fogyasztók szívének rabul ejtése a cél.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?