Itt a sikersztori: hogyan lesz a mobilból pénz?

Pénzcentrum
2007. október 10. 16:00

A virtuális mobilszolgáltatókat már egy korábbi cikkünkben bemutattuk, ahogyan a hazai megjelenés esélyeiről is írtunk már. Most azonban egy másik oldalról közelítjük meg ezt a témát, bemutatunk egy vállalkozást, amelynek sikerült levetkőznie a szürke hétköznapokat, s pénzt kovácsolnia ötletével.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A virtuális mobilszolgáltatók a tengerentúlon kezdték meg fényes pályafutásukat, mára azonban már Európában is egyre többen vannak jelen. A szolgáltatók palettájának sokszínűsége ellenére az Egyesült Államokban még csupán 81,5 százalék a mobiltelefon-penetráció (elérés), az iSuppli Corp. piackutató cég adatai szerint.

Ennek alapján odaát mintegy 56 millió ember nem használ még mobiltelefont. A Sonopia ezt a piaci rést kívánja betölteni, méghozzá oly módon, hogy a Verizontól lízingelt frekvenciát más cégeknek továbbítja, amelyek saját ügyfeleiknek biztosítják a telefonálás lehetőségét.

Ez még nem minden, a Sonopia olyan ügyfelekkel szeretne megállapodásokat kötni, akik különböző érdekeltségi csoportokhoz tartoznak (így például egyes egyházak, vagy zenekarok). A Sonopia segítségével ezek a csoportok tagjaik számára egyéni szolgáltatásokat képesek nyújtani a nagy szolgáltatók uniformizált csomagjaival szemben.

A Sonopia az amerikai modell helyett inkább az Európában alkalmazott üzleti stratégiára épít, vagyis nem finanszírozza ügyfelei számára az egyes készülékeket, és az interneten keresztüli ügyfélkapcsolat-tartásra koncentrál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Magyarországon megoszlanak a vélemények annak tekintetében, hogy vajon elférnének-e virtuális szolgáltatók a piacon. A Nemzeti Hírközlési Hatóság legfrissebb adatai szerint 2007. augusztus végén az előfizetések száma 10 386 668 volt, így 100 lakosra 103,3 előfizetés jut. Persze nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy itthon gyakori, hogy 2-3 előfizetéssel is rendelkezik egy ügyfél, így bizonyosan akad még olyan, akinek nincs mobiltelefonja.

Ennek ellenére Magyarországon valószínűsíthető, hogy inkább a szolgáltatások árának versenyében, illetve sokszínűségében tehetnének szert előnyre a virtuális szolgáltatók. Emellett a Sonopia által alkalmazott stratégia, vagyis az egyéni igényeknek megfelelően kidolgozott csomagokkal történő berobbanás is nyerő lehet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?