15 °C Budapest

Sikersztori: feltámadt hamvaiból a McDonald's...

Pénzcentrum
2007. szeptember 24. 13:00

Nem is volt olyan régen, amikor úgy tűnt, a McDonald's birodalom hanyatlóban van. Az eladások csökkentek, és az új termékek nem voltak túl népszerűek a bevezetés után. Ráadásul az aktivisták és táplálkozástudósok egyértelműen az ilyen gyorséttermeket tették felelőssé az amerikai társadalom rohamos hízásáért. De a legújabb termékeknek, az ügyes vezetésnek, és a megfelelő marketingnek köszönhetően újraéledni látszik a McDonald's.

A szakemberek számára meglepő fordulat volt, hogy az újjáéledés mellett a nemzetközi sikerek is egyre jelentősebbek. A fellendülés valószínűleg az új termékeknek köszönhető, mint például a különböző kávék, és saláták, ami jelentősen megnövelte a bevezetés óta a forgalmat. Úgy tűnik kis késéssel ugyan, de a McDonald's felismerte az egészséges táplálkozásban rejlő potenciált.

Az iraki helyzet miatti amerikaellenesség sem volt hatással az eladásokra, Ázsiában 12,4 százalékkal nőttek a bevételek, Afrikában és Európában pedig 6,1 százalékkal. Az étteremlánc viszont még mindig sebezhető a táplálkozási kérdéseket tekintve, mivel a kínált ételek továbbra is felelősek lehetnek a gyerekek elhízásáért, és a McDonald's jelentősen le van maradva a versenytársakhoz képest az éltelek egészségesebb elkészítésének bevezetésében.

Bár az tény, hogy eddig is már számos újítást vezettek be ennek érdekében, mint a saláták, a gyümölcsök, joghurtok árusítása, és olyan szendvicsek elkészítése, amiben grillezett húsok vannak, és nem olajban sültek. Habár még mindig a sült krumpli, a hamburger és a kóla a leginkább kínált termék, azért egyre több választási lehetősége van annak aki betér egy gyorsétterembe.

A folyamatos külföldi terjeszkedés mellett egyre több figyelmet szentel a vezetés az amerikai éttermek felújítására, és megnövelték a nyitva tartást is, így próbálva visszacsábítani az elpártolt vevőket. Az étteremlánc vezetősége azt is felismerte, hogy igenis figyelembe kell venni a vevők reklamációit, és e szerint igyekeznek kialakítani a további fejlődési utat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A nemrégiben alkalmazott változtatásokkal, és az egészséges ételek egyensúlyának növelésével olyan csoportokat is kezdenek magukhoz vonzani az éttermek, akik eddig be nem tették volna a lábukat egy McDonald's-ba, így nincs kizárva, hogy a korábbi vevők visszacsábítása mellett jelentősen növelhető az eladások száma a következő időszakban.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem