Sikersztori a köbön: félmilliárd vízből...

Pénzcentrum
2007. december 3. 13:00

Ki gondolná, hogy egy bevásárlás során olyan ötletre bukkan, ami után kapkodni fognak a gyártók? Szerencséről van szó, vagy az üzleti tapasztalat hatása, hogy egy amerikai házaspár a semmiből hozott létre egy teljesen új üdítőital gyárat?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A történet úgy indult, hogy egy amerikai multicég alelnöke otthagyta az állását, hogy a gyerekeivel foglalkozzon, és kilépjen az óriáscégek bürokratikus életéből. Később a férje, aki ügyvéd dolgozott, szintén felmondott a munkahelyén. Nem sokkal ezután az ismerősök csak azt vették észre, hogy a feleség, Kara egy Goldins nevezetű cég elnöke, a férje Theo pedig az ügyvezető igazgató.

A sikert pedig nem más hozta meg nekik, mint a víz. Kara ugyanis a gyereknevelés során belebotlott egy olyan problémába, hogy a kicsiknek adható üdítőitalok választéka elég szegényes. Ráadásul már ő is unta a narancslét, így elgondolkodott, hogy miért nem csinálnak versenytársat a narancslének. A lényeg, hogy legyen íze, mivel a gyerekek azt szeretik, és se tartósítószert, se cukrot ne tartalmazzon.

Vagyis előállt a nagy ötlet, az ízesített, palackozott víz. Az ötletet először a családon, és az ismerősökön kezdte el tesztelni a házaspár, hogy milyen ízek a megfelelőek, és melyik ízesítésű vizet mennyire könnyű elkészíteni.

2004-re készen volt az üzleti terv. Ekkor szembesült a házaspár azzal, hogy vevők, és szállítók nélkül mennyire nehéz is beindítani egy üzletet. A boltok polcaira ugyanis kész lehetetlenség volt bejutni. Így hat hónapig a piacra dobás előtt Theo járta a boltokat és szállított kóstolót, majd néhány üveget is minden ízből.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ekkor jött az áttörés, ugyanis megkereste őket Amerika legnagyobb élelmiszer nagykereskedője egy szerződéssel, így ez a kérdés is megoldódott. Ezek után már egyenes volt az út a csúcs felé, mivel egy jó nagykereskedő jelent szinte mindent egy üdítőital befutásánál.

Jelenleg a Goldins 3 és 4 millió dollár (516 - 688 millió forint) közötti éves bevételre számít, ami 3 év alatt hatalmas fejlődés. Továbbá most folyik az egyeztetés a Walt Disney-vel is, ugyanis az alelnök miután kóstolta a vizet, annyira elnyerte a tetszését, hogy Disney figurákat szeretne a palackokra tetetni, ami minden bizonnyal az eddiginél is nagyobb sikert fog hozni az üdítőnek a gyerek körében...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06