Orvosság a bajra - vannak javaslatok

Pénzcentrum
2007. november 26. 08:45

Az adottságaink megvolnának a megfelelő mértékű innovációs tevékenység folytatásához, azonban visszahúzó erőt gyakorol a fejlődésre a kutatók játszmája, az Y-generáció kiábrándultsága, a szakképzett munkaerő hiánya, valamint a pályázatok elbírálási gyakorlata - adja hírül a Napi Gazdaság.

Ugyan Magyarországon már megszületett a megfelelő jogi környezet, léteznek nagy múltú innovációs szervezetek, elismert szakemberek, kockázatitőke-társaságok, s a találmányok hasznosításában érdekelt cégek, vállalatok is, de a kedvező környezethez néhány, jellegzetesen magyar hiányosság társul.

Így például összefogás és együttműködés helyett a kutatók, munkacsoportok, intézmények inkább titkolják eredményeiket egymás elől. Kürti Tamás, a Kürt Zrt. elnöke szerint országos szintű szervezetfejlesztésre volna szükség, ahhoz hogy a hazai innovációs közösség fejlődni legyen képes.

Problémát okoz a pályakezdőket érő pszichés sokk is, mivel az Y-generáción kiábrándultság lett úrrá. Úgy vélik, már elfoglalták előlük a vezetői pozíciókat, s nincs esélyük a továbbjutásra. Tomka János, a KPMG-BME Akadémia társelnöke szerint amennyiben nem lesz drámai változás, vissza fogunk csúszni a lejtőn.

Sokan úgy látják, hogy az egyetemek, üzleti iskolák és a gyakorló menedzserek tudása, tapasztalatai közti szakadék nem hidalható át rövid távon, hiszen a felsőoktatásban dolgozó tanárok zöme nem járt még a gazdasági szférában, s így nem tudja alkalmazni annak szabályrendszerét. Héjj Tibor, a Proactive Management Consulting Kft. ügyvezető igazgatója szerint emiatt csak lassan alakul át az elsősorban elméleti kifutású tudománypolitika.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szakemberek szerint megoldást jelenthetne a mobilitás ösztönzése az üzleti élet és az oktatás között. Ebben előrelépést hozhatna a két szektor közötti kommunikáció javítása is.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem