23 °C Budapest

Orvosság a bajra - vannak javaslatok

Pénzcentrum
2007. november 26. 08:45

Az adottságaink megvolnának a megfelelő mértékű innovációs tevékenység folytatásához, azonban visszahúzó erőt gyakorol a fejlődésre a kutatók játszmája, az Y-generáció kiábrándultsága, a szakképzett munkaerő hiánya, valamint a pályázatok elbírálási gyakorlata - adja hírül a Napi Gazdaság.

Ugyan Magyarországon már megszületett a megfelelő jogi környezet, léteznek nagy múltú innovációs szervezetek, elismert szakemberek, kockázatitőke-társaságok, s a találmányok hasznosításában érdekelt cégek, vállalatok is, de a kedvező környezethez néhány, jellegzetesen magyar hiányosság társul.

Így például összefogás és együttműködés helyett a kutatók, munkacsoportok, intézmények inkább titkolják eredményeiket egymás elől. Kürti Tamás, a Kürt Zrt. elnöke szerint országos szintű szervezetfejlesztésre volna szükség, ahhoz hogy a hazai innovációs közösség fejlődni legyen képes.

Problémát okoz a pályakezdőket érő pszichés sokk is, mivel az Y-generáción kiábrándultság lett úrrá. Úgy vélik, már elfoglalták előlük a vezetői pozíciókat, s nincs esélyük a továbbjutásra. Tomka János, a KPMG-BME Akadémia társelnöke szerint amennyiben nem lesz drámai változás, vissza fogunk csúszni a lejtőn.

Sokan úgy látják, hogy az egyetemek, üzleti iskolák és a gyakorló menedzserek tudása, tapasztalatai közti szakadék nem hidalható át rövid távon, hiszen a felsőoktatásban dolgozó tanárok zöme nem járt még a gazdasági szférában, s így nem tudja alkalmazni annak szabályrendszerét. Héjj Tibor, a Proactive Management Consulting Kft. ügyvezető igazgatója szerint emiatt csak lassan alakul át az elsősorban elméleti kifutású tudománypolitika.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szakemberek szerint megoldást jelenthetne a mobilitás ösztönzése az üzleti élet és az oktatás között. Ebben előrelépést hozhatna a két szektor közötti kommunikáció javítása is.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?