11 °C Budapest

Nyílnak a pénzcsapok - jó időben tudni róla!

Pénzcentrum
2007. október 26. 16:00

Az elmúlt időszakban több új pályázati kiírás is megjelent, melyek közül akad, amelyikre pályázni ugyan még nem lehet, de a kiírás már megtekinthető. Ez természetesen kifejezetten hasznos, így lehetőség nyílik a feltételek pontos tanulmányozására, s így nem érhet bennünket felkészületlenül a kiírás megjelenése. Ebben a felfedező munkában nyújt most segítséget olvasóinak a Pénzcentrum.

Vigyázz, kész...

Frissen jelent meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) hálózati infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó felhívása, amelyre pontosan 1 hónap múlva indulhat a pályázatok beadása. A kiírás szerint a keretösszeg 10 millió forint, amely várhatóan 69 projekt támogatására lesz elegendő.

Megjelentek az első pólus pályázatok, melyek célja innovációs és technológiai parkok támogatása. A GOP keretében 10,5 milliárd forint, a Közép-Magyarországi Operatív Program kiírásánál pedig 4 milliárd forint. Várhatóan 3-3 pályázat lesz támogatható a felhívás keretében.

Eurostars elnevezést viselő program indult innovatív, jelentős növekedési potenciállal rendelkező, K+F tevékenységet végző kkv-k számára. A tájékozató szerint ide olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek legalább két különböző, a programhoz csatlakozott tagállamban működő intézmény együttműködésében valósulnak meg.

Már folyamatban

A Kis- és középvállalkozói Célelőirányzatból hirdet pályázatot a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, melynek célja a vállalkozói kultúra fejlesztése, valamint a vállalkozói szellem erősítése, ezáltal pedig a kkv-szektor versenyképességének növelése és nemzetköziesedésének elősegítése.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A két komponensű támogatási felhívás - amely itt megtekinthető - minimum 300 ezer, maximum 10 millió forint igényelhető többek között tudásközpontok létrehozására, tréningek, rendezvények szervezésére és lebonyolítására.

A GKM az eddig elkülönített 500 millió forint felett 250 millió forintos többletforrást biztosít az ITDH-Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. Kereskedelemfejlesztési pályázatához, melynek beadási határideje így november 16-ig meghosszabbodott.

Az utolsó pillanatban

Ma éjfélig jelentkezhetnek a 30 év alatti, fiatal pályakezdő alkotók az eFestival 2007 Junior díjára. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint a Magyar Tartalomipari Szövetség közös kezdeményezésén azok indulhatnak, akik újonnan lépnek be az internetes gazdaságba valamilyen internetes megoldással, mobiltartalommal, vagy multimédiaalkotással. Akik még nem adták be munkájukat, de már készen vannak, megtehetik azt ma éjfélig. A kiírás megtalálható itt.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?