7 °C Budapest

Nyílnak a pénzcsapok - jó időben tudni róla!

Pénzcentrum
2007. október 26. 16:00

Az elmúlt időszakban több új pályázati kiírás is megjelent, melyek közül akad, amelyikre pályázni ugyan még nem lehet, de a kiírás már megtekinthető. Ez természetesen kifejezetten hasznos, így lehetőség nyílik a feltételek pontos tanulmányozására, s így nem érhet bennünket felkészületlenül a kiírás megjelenése. Ebben a felfedező munkában nyújt most segítséget olvasóinak a Pénzcentrum.

Vigyázz, kész...

Frissen jelent meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) hálózati infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó felhívása, amelyre pontosan 1 hónap múlva indulhat a pályázatok beadása. A kiírás szerint a keretösszeg 10 millió forint, amely várhatóan 69 projekt támogatására lesz elegendő.

Megjelentek az első pólus pályázatok, melyek célja innovációs és technológiai parkok támogatása. A GOP keretében 10,5 milliárd forint, a Közép-Magyarországi Operatív Program kiírásánál pedig 4 milliárd forint. Várhatóan 3-3 pályázat lesz támogatható a felhívás keretében.

Eurostars elnevezést viselő program indult innovatív, jelentős növekedési potenciállal rendelkező, K+F tevékenységet végző kkv-k számára. A tájékozató szerint ide olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek legalább két különböző, a programhoz csatlakozott tagállamban működő intézmény együttműködésében valósulnak meg.

Már folyamatban

A Kis- és középvállalkozói Célelőirányzatból hirdet pályázatot a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, melynek célja a vállalkozói kultúra fejlesztése, valamint a vállalkozói szellem erősítése, ezáltal pedig a kkv-szektor versenyképességének növelése és nemzetköziesedésének elősegítése.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A két komponensű támogatási felhívás - amely itt megtekinthető - minimum 300 ezer, maximum 10 millió forint igényelhető többek között tudásközpontok létrehozására, tréningek, rendezvények szervezésére és lebonyolítására.

A GKM az eddig elkülönített 500 millió forint felett 250 millió forintos többletforrást biztosít az ITDH-Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. Kereskedelemfejlesztési pályázatához, melynek beadási határideje így november 16-ig meghosszabbodott.

Az utolsó pillanatban

Ma éjfélig jelentkezhetnek a 30 év alatti, fiatal pályakezdő alkotók az eFestival 2007 Junior díjára. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint a Magyar Tartalomipari Szövetség közös kezdeményezésén azok indulhatnak, akik újonnan lépnek be az internetes gazdaságba valamilyen internetes megoldással, mobiltartalommal, vagy multimédiaalkotással. Akik még nem adták be munkájukat, de már készen vannak, megtehetik azt ma éjfélig. A kiírás megtalálható itt.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem