9 °C Budapest

Változtak a pénzhez jutás feltételei

Pénzcentrum
2007. november 22. 16:00

Rendszeres szokásunkká vált, hogy bizonyos időközönként áttekintjük a pályázatok világában a szűkös határidőket, illetve a megjelenő új kiírásokat, lehetőségeket. Nem tesszük ezt másképp most sem, lássuk, miből gazdálkodhatunk!

Jelen körképünket inkább a változás szelleme hatja át, mint a rohanó határidők, ugyanis utolsó összeállításunk óta több kiírásban is változás történt.

Mi változott?

Így a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) hálózati infrastruktúra létrehozásának elősegítésére irányuló kiírása, amelyre egyébként hétfőtől lehet majd pályázni. A kiírásban a pályáztatható települések és kistérségek listája változott meg, amelyet társadalmi egyeztetés alapján határoztak meg. A módosított kiírás itt megtekinthető.

Általános közlemény jelent meg emellett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján a Környezet és Energia Operatív Program szeptember 18-án megjelent pályázati kiírásainak változásával kapcsolatosan is. A változtatás oka pedig nem más, minthogy idén még befogadásra kerülnek a kizárólag papíron benyújtott pályázatok, jövőre azonban már kötelező lesz az elektronikus kitöltő-program használata.

Módosult a NETREKÉSZ Program keretében meghirdetett "Az internet-használat bővítése országos és helyi civil szervezetek mintaértékű projektjeinek támogatásával" című pályázat beadási határideje, illetve néhány pontja, a módosított kiírás itt megtekinthető.

A két modulból álló pályázatra 125-125 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Az "A" modulban minimum 5, maximum 25 millió forint igényelhető 70 százalékos támogatási intenzitás mellett, a "B" modulban pedig minimum 600 ezer, maximum 5 millió forint, itt az önerő legalább 15 százalékos.

Mi jelent meg?

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Megjelent a Magyar - lengyel Kormányközi Tudományos és Technológiai Együttműködés (TéT) pályázati felhívása, amelyre 2008. január elsejéig lehet pályázni. A kiírás értelmében 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető projektenként és évente. A kiírás itt megtekinthető.

Svájci Hozzájárulás

És végül, de nem utolsó sorban következzék egy rövid híradás arról, hogy lezárultak az egyeztetések a Svájci Hozzájárulásról. A két ország közötti keretmegállapodás aláírására várhatóan november végén, december elején kerül sor.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?