Változtak a pénzhez jutás feltételei

Pénzcentrum
2007. november 22. 16:00

Rendszeres szokásunkká vált, hogy bizonyos időközönként áttekintjük a pályázatok világában a szűkös határidőket, illetve a megjelenő új kiírásokat, lehetőségeket. Nem tesszük ezt másképp most sem, lássuk, miből gazdálkodhatunk!

Jelen körképünket inkább a változás szelleme hatja át, mint a rohanó határidők, ugyanis utolsó összeállításunk óta több kiírásban is változás történt.

Mi változott?

Így a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) hálózati infrastruktúra létrehozásának elősegítésére irányuló kiírása, amelyre egyébként hétfőtől lehet majd pályázni. A kiírásban a pályáztatható települések és kistérségek listája változott meg, amelyet társadalmi egyeztetés alapján határoztak meg. A módosított kiírás itt megtekinthető.

Általános közlemény jelent meg emellett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján a Környezet és Energia Operatív Program szeptember 18-án megjelent pályázati kiírásainak változásával kapcsolatosan is. A változtatás oka pedig nem más, minthogy idén még befogadásra kerülnek a kizárólag papíron benyújtott pályázatok, jövőre azonban már kötelező lesz az elektronikus kitöltő-program használata.

Módosult a NETREKÉSZ Program keretében meghirdetett "Az internet-használat bővítése országos és helyi civil szervezetek mintaértékű projektjeinek támogatásával" című pályázat beadási határideje, illetve néhány pontja, a módosított kiírás itt megtekinthető.

A két modulból álló pályázatra 125-125 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Az "A" modulban minimum 5, maximum 25 millió forint igényelhető 70 százalékos támogatási intenzitás mellett, a "B" modulban pedig minimum 600 ezer, maximum 5 millió forint, itt az önerő legalább 15 százalékos.

Mi jelent meg?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Megjelent a Magyar - lengyel Kormányközi Tudományos és Technológiai Együttműködés (TéT) pályázati felhívása, amelyre 2008. január elsejéig lehet pályázni. A kiírás értelmében 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető projektenként és évente. A kiírás itt megtekinthető.

Svájci Hozzájárulás

És végül, de nem utolsó sorban következzék egy rövid híradás arról, hogy lezárultak az egyeztetések a Svájci Hozzájárulásról. A két ország közötti keretmegállapodás aláírására várhatóan november végén, december elején kerül sor.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?