Változtak a pénzhez jutás feltételei

Pénzcentrum
2007. november 22. 16:00

Rendszeres szokásunkká vált, hogy bizonyos időközönként áttekintjük a pályázatok világában a szűkös határidőket, illetve a megjelenő új kiírásokat, lehetőségeket. Nem tesszük ezt másképp most sem, lássuk, miből gazdálkodhatunk!

Jelen körképünket inkább a változás szelleme hatja át, mint a rohanó határidők, ugyanis utolsó összeállításunk óta több kiírásban is változás történt.

Mi változott?

Így a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) hálózati infrastruktúra létrehozásának elősegítésére irányuló kiírása, amelyre egyébként hétfőtől lehet majd pályázni. A kiírásban a pályáztatható települések és kistérségek listája változott meg, amelyet társadalmi egyeztetés alapján határoztak meg. A módosított kiírás itt megtekinthető.

Általános közlemény jelent meg emellett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján a Környezet és Energia Operatív Program szeptember 18-án megjelent pályázati kiírásainak változásával kapcsolatosan is. A változtatás oka pedig nem más, minthogy idén még befogadásra kerülnek a kizárólag papíron benyújtott pályázatok, jövőre azonban már kötelező lesz az elektronikus kitöltő-program használata.

Módosult a NETREKÉSZ Program keretében meghirdetett "Az internet-használat bővítése országos és helyi civil szervezetek mintaértékű projektjeinek támogatásával" című pályázat beadási határideje, illetve néhány pontja, a módosított kiírás itt megtekinthető.

A két modulból álló pályázatra 125-125 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Az "A" modulban minimum 5, maximum 25 millió forint igényelhető 70 százalékos támogatási intenzitás mellett, a "B" modulban pedig minimum 600 ezer, maximum 5 millió forint, itt az önerő legalább 15 százalékos.

Mi jelent meg?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Megjelent a Magyar - lengyel Kormányközi Tudományos és Technológiai Együttműködés (TéT) pályázati felhívása, amelyre 2008. január elsejéig lehet pályázni. A kiírás értelmében 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető projektenként és évente. A kiírás itt megtekinthető.

Svájci Hozzájárulás

És végül, de nem utolsó sorban következzék egy rövid híradás arról, hogy lezárultak az egyeztetések a Svájci Hozzájárulásról. A két ország közötti keretmegállapodás aláírására várhatóan november végén, december elején kerül sor.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem