Pénzbomba novemberben

Pénzcentrum
2007. november 9. 16:00

Rendszeres szokásunkká vált, hogy bizonyos időközönként áttekintjük a pályázatok világában a szűkös határidőket, illetve a megjelenő új kiírásokat, lehetőségeket. Nem tesszük ezt másképp most sem.

Új lehetőségek

November végén, 26-án nyílnak számos turisztikai pályázat a közép-magyarországi, dél-alföldi, dél-dunántúli, közép-dunántúli, nyugat-dunántúli, észak-alföldi, észak-magyarországi régiókban. Kakukktojást egy közép-dunántúli program jelent, a KDOP-2007-2.1.1/C kiírás, amelyre már elseje óta lehet pályázni.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program 3. prioritásán belül a hálózati infrastruktúra létrehozásának támogatására irányuló kiírás. E pályázaton csak azon gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, az EGT területén székhellyel, Magyarországon fiókteleppel rendelkező gazdasági társaságok fióktelepei, amelyek a Nemzeti Hírközlési Hatóság nyilvántartása szerint a kiírás megjelenését megelőző naptári évben már regisztrált és tényleges elektronikus hírközlési szolgáltatók, illetve amelyek előző lezárt üzleti évében a nettó árbevételének/vállakozói alapba számított bevételének legalább 50 százaléka elektronikus hírközlési bevételből származik.

A mai napon jelentek meg a regionális egészségügyi infrastruktúra fejlesztését szolgáló regionális pályázati kiírások is, amelyekre december 5-től lehet majd pályázni. A kiírások itt megtekinthetők.

Záruló pályázatok

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program több kiírása is november 30-án zárul. Így sietnie kell azoknak, akik mikro- és kisvállalkozások fejlesztése kiírására szeretnének pályázni, minimum 1, maximum 10 millió forint értékben, 30 százalékos támogatási intenzitással. A rendelkezésre álló keretösszeg az idei évben 6,041 milliárd forint, a kiírás szerint várhatóan 1000-1500 pályázatot tudnak majd támogatni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szintén hónap végén zárul a minőség- környezet- és egyéb irányítási rendszerek bevezetésére kiírt pályázat, amelynek keretében 400 000 és 1 200 000 forint közötti összeget lehet igényelni, 50 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Végül, de nem utolsó sorban bezárul az e-kereskedelem, valamint az egyéb e-szolgáltatások támogatására kiírt pályázat is 30-án. A kiírás keretében 3 és 20 millió forint közötti összeget lehet igényelni, 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Várhatóan 150 - 180 kiírást támogatnak az idei évre rendelkezésre álló 1,292 milliárd forintból.

A Nemzeti Technológiai Platformok támogatására kiírt pályázat is bezárul, de jóval szűkösebb határidővel, hétfőn négyig lehet benyújtani a pályázati űrlapokat. A 400 millió forintos keretből várhatóan 10 pályázat részesülhet.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem