Pénzbomba novemberben

Pénzcentrum
2007. november 9. 16:00

Rendszeres szokásunkká vált, hogy bizonyos időközönként áttekintjük a pályázatok világában a szűkös határidőket, illetve a megjelenő új kiírásokat, lehetőségeket. Nem tesszük ezt másképp most sem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Új lehetőségek

November végén, 26-án nyílnak számos turisztikai pályázat a közép-magyarországi, dél-alföldi, dél-dunántúli, közép-dunántúli, nyugat-dunántúli, észak-alföldi, észak-magyarországi régiókban. Kakukktojást egy közép-dunántúli program jelent, a KDOP-2007-2.1.1/C kiírás, amelyre már elseje óta lehet pályázni.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program 3. prioritásán belül a hálózati infrastruktúra létrehozásának támogatására irányuló kiírás. E pályázaton csak azon gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, az EGT területén székhellyel, Magyarországon fiókteleppel rendelkező gazdasági társaságok fióktelepei, amelyek a Nemzeti Hírközlési Hatóság nyilvántartása szerint a kiírás megjelenését megelőző naptári évben már regisztrált és tényleges elektronikus hírközlési szolgáltatók, illetve amelyek előző lezárt üzleti évében a nettó árbevételének/vállakozói alapba számított bevételének legalább 50 százaléka elektronikus hírközlési bevételből származik.

A mai napon jelentek meg a regionális egészségügyi infrastruktúra fejlesztését szolgáló regionális pályázati kiírások is, amelyekre december 5-től lehet majd pályázni. A kiírások itt megtekinthetők.

Záruló pályázatok

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program több kiírása is november 30-án zárul. Így sietnie kell azoknak, akik mikro- és kisvállalkozások fejlesztése kiírására szeretnének pályázni, minimum 1, maximum 10 millió forint értékben, 30 százalékos támogatási intenzitással. A rendelkezésre álló keretösszeg az idei évben 6,041 milliárd forint, a kiírás szerint várhatóan 1000-1500 pályázatot tudnak majd támogatni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szintén hónap végén zárul a minőség- környezet- és egyéb irányítási rendszerek bevezetésére kiírt pályázat, amelynek keretében 400 000 és 1 200 000 forint közötti összeget lehet igényelni, 50 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Végül, de nem utolsó sorban bezárul az e-kereskedelem, valamint az egyéb e-szolgáltatások támogatására kiírt pályázat is 30-án. A kiírás keretében 3 és 20 millió forint közötti összeget lehet igényelni, 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Várhatóan 150 - 180 kiírást támogatnak az idei évre rendelkezésre álló 1,292 milliárd forintból.

A Nemzeti Technológiai Platformok támogatására kiírt pályázat is bezárul, de jóval szűkösebb határidővel, hétfőn négyig lehet benyújtani a pályázati űrlapokat. A 400 millió forintos keretből várhatóan 10 pályázat részesülhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07