4 °C Budapest

Pénzbomba novemberben

Pénzcentrum
2007. november 9. 16:00

Rendszeres szokásunkká vált, hogy bizonyos időközönként áttekintjük a pályázatok világában a szűkös határidőket, illetve a megjelenő új kiírásokat, lehetőségeket. Nem tesszük ezt másképp most sem.

Új lehetőségek

November végén, 26-án nyílnak számos turisztikai pályázat a közép-magyarországi, dél-alföldi, dél-dunántúli, közép-dunántúli, nyugat-dunántúli, észak-alföldi, észak-magyarországi régiókban. Kakukktojást egy közép-dunántúli program jelent, a KDOP-2007-2.1.1/C kiírás, amelyre már elseje óta lehet pályázni.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program 3. prioritásán belül a hálózati infrastruktúra létrehozásának támogatására irányuló kiírás. E pályázaton csak azon gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, az EGT területén székhellyel, Magyarországon fiókteleppel rendelkező gazdasági társaságok fióktelepei, amelyek a Nemzeti Hírközlési Hatóság nyilvántartása szerint a kiírás megjelenését megelőző naptári évben már regisztrált és tényleges elektronikus hírközlési szolgáltatók, illetve amelyek előző lezárt üzleti évében a nettó árbevételének/vállakozói alapba számított bevételének legalább 50 százaléka elektronikus hírközlési bevételből származik.

A mai napon jelentek meg a regionális egészségügyi infrastruktúra fejlesztését szolgáló regionális pályázati kiírások is, amelyekre december 5-től lehet majd pályázni. A kiírások itt megtekinthetők.

Záruló pályázatok

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program több kiírása is november 30-án zárul. Így sietnie kell azoknak, akik mikro- és kisvállalkozások fejlesztése kiírására szeretnének pályázni, minimum 1, maximum 10 millió forint értékben, 30 százalékos támogatási intenzitással. A rendelkezésre álló keretösszeg az idei évben 6,041 milliárd forint, a kiírás szerint várhatóan 1000-1500 pályázatot tudnak majd támogatni.

Szintén hónap végén zárul a minőség- környezet- és egyéb irányítási rendszerek bevezetésére kiírt pályázat, amelynek keretében 400 000 és 1 200 000 forint közötti összeget lehet igényelni, 50 százalékos támogatási intenzitás mellett.

Végül, de nem utolsó sorban bezárul az e-kereskedelem, valamint az egyéb e-szolgáltatások támogatására kiírt pályázat is 30-án. A kiírás keretében 3 és 20 millió forint közötti összeget lehet igényelni, 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. Várhatóan 150 - 180 kiírást támogatnak az idei évre rendelkezésre álló 1,292 milliárd forintból.

A Nemzeti Technológiai Platformok támogatására kiírt pályázat is bezárul, de jóval szűkösebb határidővel, hétfőn négyig lehet benyújtani a pályázati űrlapokat. A 400 millió forintos keretből várhatóan 10 pályázat részesülhet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?