Nyerni könnyű, teljesíteni már nem

Pénzcentrum
2007. november 14. 09:30

Az elmúlt hónap során születtek meg az első támogatási döntések a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) technológiafejlesztési, valamint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) gépbeszerzési pályázatai körében - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A könnyített igénylési folyamat eredményeképpen a kedvezményezetteknek elegendő most dönteniük a támogatáson felüli, 65-75 százalékot is elérő önrész formájáról, illetve a GOP-pályázatok esetében a támogatás fedezetéhez szükséges biztosítékok köréről.

A GOP-2.1.1. B (GOP-2.1.2., KMOP-1.2.1.) konstrukció azon nyertesei, akik egy összegben hívják le a támogatást, sem a megvalósítási, sem pedig a fenntartási időszakban nem kötelesek számláikra vonatkozó azonnali beszedési megbízáson túl egyéb biztosítékot felajánlani.

Akik több ütemben hívják le az elnyert támogatást, azoknak szükségeltetik az útmutatóban meghatározott lehetőségekből egy további fedezetet felajánlaniuk a támogatási összeggel megegyező értékben, amelyet csupán a beruházás lezárásáig kell fenntartani.

Az 50 millió forintot meghaladó támogatást elnyert pályázóknak ezekkel megegyező lehetőségeik és kötelezettségeik a megvalósítási időszakban, azonban a 3 (nagyvállalatok esetében 5) éves fenntartási időszakban mindenképpen szükséges valamilyen további biztosíték nyújtása, melynek az elnyert támogatás értékének 50 százalékát kell fedeznie.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07