3 °C Budapest

Nyerni könnyű, teljesíteni már nem

Pénzcentrum
2007. november 14. 09:30

Az elmúlt hónap során születtek meg az első támogatási döntések a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) technológiafejlesztési, valamint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) gépbeszerzési pályázatai körében - írja a Napi Gazdaság.

A könnyített igénylési folyamat eredményeképpen a kedvezményezetteknek elegendő most dönteniük a támogatáson felüli, 65-75 százalékot is elérő önrész formájáról, illetve a GOP-pályázatok esetében a támogatás fedezetéhez szükséges biztosítékok köréről.

A GOP-2.1.1. B (GOP-2.1.2., KMOP-1.2.1.) konstrukció azon nyertesei, akik egy összegben hívják le a támogatást, sem a megvalósítási, sem pedig a fenntartási időszakban nem kötelesek számláikra vonatkozó azonnali beszedési megbízáson túl egyéb biztosítékot felajánlani.

Akik több ütemben hívják le az elnyert támogatást, azoknak szükségeltetik az útmutatóban meghatározott lehetőségekből egy további fedezetet felajánlaniuk a támogatási összeggel megegyező értékben, amelyet csupán a beruházás lezárásáig kell fenntartani.

Az 50 millió forintot meghaladó támogatást elnyert pályázóknak ezekkel megegyező lehetőségeik és kötelezettségeik a megvalósítási időszakban, azonban a 3 (nagyvállalatok esetében 5) éves fenntartási időszakban mindenképpen szükséges valamilyen további biztosíték nyújtása, melynek az elnyert támogatás értékének 50 százalékát kell fedeznie.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?