2 °C Budapest

Megfeledkeztek azokról, akik milliárdokat hoznak a konyhára

Pénzcentrum
2007. november 21. 16:00

Egy, a hét elején közzétett tanulmány szerint mindeddig alábecsülték Amerikában a hölgyek által vezetett vállalatok gazdaságra gyakorolt hatását, mivel a hölgyek vezette vállalatokra nem terjesztették ki a felmérést.

Az amerikai National Women's Business Council a 2002-es népszámlálási adatokat felhasználva arra a következtetésre jutott, hogy az Amerikai Egyesült Államok GDP-jánek 3 százalékát hölgyek által vezetett társaságok adták, s további 3 százalékot biztosítottak a női tulajdonosú cégek.

Mindeddig csupán a női tulajdonossal rendelkező cégekre vonatkozóan tettek megkülönböztetést, vagyis az nem volt mérhető, mit ad a gazdaságnak egy női vezető. A tanulmány szerint 2002 során a nők által vezetett vállalatok több mint 300 milliárd dolláros bevételt termeltek, 2,5 millió alkalmazottat foglalkoztattak, és közel 56 milliárd dollárnyi bért fizettek ki.

A legnagyobb számban Kaliforniában találtak hölgyek vezette vállalatokat, amelyek leginkább a kiskereskedelemben, az egészségügyi és társadalmi szolgáltatások, illetve a tudományos és technológiai szolgáltatások területén üzemelő társaságokat voltak.

Emellett az adatokból kitűnik, nagyobb arányban találhatóak meg hölgyek által vezetett vállalatok (29%), mint női tulajdonossal rendelkezők (14%). Érdekesség, hogy a hölgyekkel kapcsolatba hozható mindkét típusú vállalkozás túlnyomó részének, 84 százalékának nincs alkalmazottja.

Iskolai végzettség szerint nem tapasztalható számottevő mértékű különbség a két alaptípus között. A tulajdonosok között legmagasabb arányban a felsőfokú végzettségűek szerepeltek.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?