Az idei év legjobb fiatal vállalkozói - csak egy ötlet és Neked is sikerülhet!

Pénzcentrum
2007. október 24. 15:00

A BusinessWeek magazin minden évben megkeresi az adott év legjobb fiatal vállalkozóit az Egyesült Államokban. Nem tették ezt másképp az idei évben sem, a legjobbak között szereplők példája azonban itthon is iránymutató lehet, elég, ha megvan az ötlet, az akár már a kezdetektől fogva is nyereséges vállalkozást teremthet. Nézzük, mire képesek a fiatalok!

Fiatalok és reményteljesek

Több felmérés is vizsgálta már, milyen mozgatórugó rejlik amögött, hogy valaki úgy dönt, saját vállalkozásba kezd. Az egyik legfontosabb cél, hogy függetlenné válhassunk, hiszen vállalkozóként többé-kevésbé mindenki a maga ura lehet. Emellett manapság a vállalkozási kedvet erősítheti az úgynevezett "webkettes" eszközök elterjedése, hiszen ezek használata egyre olcsóbbá és egyszerűbbé teszi a vállalkozás indítását és működtetését.

Ilyen például az IdeaBlob nevű honlap is, ahol képtelenebbnél képtelenebbnek tűnő ötleteket tesztelhetünk valódi embereken. A honlapról bővebben egyébként a Megnyitotta kapuit az ötletbörze címet viselő cikkünkben lehet olvasni.

Az internet dominanciája mellett megállapítható, hogy a tradicionálisabbnak tekinthető szektorokban - így például a kiadás, termelés - is beindult a vállalkozói energia.

Egy év eltelt

Az egy évvel ezelőtti toplistához képest a leginkább kirívó különbség, hogy sokkal több hölgy indult a megmérettetésen, sőt a legjobbak közé is többen kerültek a gyengébbik nem képviselői közül.

Szintén előrelépés tavalyhoz képest, hogy már sokan a kezdő fiatalok közül képesek voltak nyereség elérésére, illetve többen közülük olyannyira sikeresek, hogy már fel is hívták a kockázati tőke, az üzleti angyalok figyelmét magukra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legjobbak - kövesd őket!

Most eltekintünk attól, hogy mind a huszonöt nyertes fiatal vállalkozót bemutassuk, cikkünkben csupán néhány ötletet mutatunk be.

Bryan Sims (24) 2006-ban kezdte el kiadó vállalkozását, amely a Brass Media nevet viseli. Negyedévente jelenik meg kiadványával, amely mintegy 450 ezer olvasóhoz jut el, s célja, hogy a pénzügyeket a fiatalok körében is fontossá tegye. Saját bevallása szerint a vállalkozás kezdettől fogva nyereséges.

Francesco DeParis és Kyle Redinger (mindketten 24 évesek) megtalálták azt a bizonyos piaci rést. Befektetési bankjuk a kis technológiai cégeknek nyújtott felvásárlási és összeolvadási tanácsadással fogalkozik.

Gabriel Erbst (24) abban látta meg a fantáziát, hogy előfordulhat, hogy az ember az utolsó pillanatban tud csak asztalt foglalni a kedvenc éttermébe, vagy csak későn tudja azt lemondani. Ennek érdekében hozott létre Erbst egy olyan honlapot, ahol, a két oldal (a kereslet és a kínálat) találkozni tud, s lehetőség nyílik a foglalások cserélgetésére.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?