22 °C Budapest

Az idei év legjobb fiatal vállalkozói - csak egy ötlet és Neked is sikerülhet!

Pénzcentrum
2007. október 24. 15:00

A BusinessWeek magazin minden évben megkeresi az adott év legjobb fiatal vállalkozóit az Egyesült Államokban. Nem tették ezt másképp az idei évben sem, a legjobbak között szereplők példája azonban itthon is iránymutató lehet, elég, ha megvan az ötlet, az akár már a kezdetektől fogva is nyereséges vállalkozást teremthet. Nézzük, mire képesek a fiatalok!

Fiatalok és reményteljesek

Több felmérés is vizsgálta már, milyen mozgatórugó rejlik amögött, hogy valaki úgy dönt, saját vállalkozásba kezd. Az egyik legfontosabb cél, hogy függetlenné válhassunk, hiszen vállalkozóként többé-kevésbé mindenki a maga ura lehet. Emellett manapság a vállalkozási kedvet erősítheti az úgynevezett "webkettes" eszközök elterjedése, hiszen ezek használata egyre olcsóbbá és egyszerűbbé teszi a vállalkozás indítását és működtetését.

Ilyen például az IdeaBlob nevű honlap is, ahol képtelenebbnél képtelenebbnek tűnő ötleteket tesztelhetünk valódi embereken. A honlapról bővebben egyébként a Megnyitotta kapuit az ötletbörze címet viselő cikkünkben lehet olvasni.

Az internet dominanciája mellett megállapítható, hogy a tradicionálisabbnak tekinthető szektorokban - így például a kiadás, termelés - is beindult a vállalkozói energia.

Egy év eltelt

Az egy évvel ezelőtti toplistához képest a leginkább kirívó különbség, hogy sokkal több hölgy indult a megmérettetésen, sőt a legjobbak közé is többen kerültek a gyengébbik nem képviselői közül.

Szintén előrelépés tavalyhoz képest, hogy már sokan a kezdő fiatalok közül képesek voltak nyereség elérésére, illetve többen közülük olyannyira sikeresek, hogy már fel is hívták a kockázati tőke, az üzleti angyalok figyelmét magukra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legjobbak - kövesd őket!

Most eltekintünk attól, hogy mind a huszonöt nyertes fiatal vállalkozót bemutassuk, cikkünkben csupán néhány ötletet mutatunk be.

Bryan Sims (24) 2006-ban kezdte el kiadó vállalkozását, amely a Brass Media nevet viseli. Negyedévente jelenik meg kiadványával, amely mintegy 450 ezer olvasóhoz jut el, s célja, hogy a pénzügyeket a fiatalok körében is fontossá tegye. Saját bevallása szerint a vállalkozás kezdettől fogva nyereséges.

Francesco DeParis és Kyle Redinger (mindketten 24 évesek) megtalálták azt a bizonyos piaci rést. Befektetési bankjuk a kis technológiai cégeknek nyújtott felvásárlási és összeolvadási tanácsadással fogalkozik.

Gabriel Erbst (24) abban látta meg a fantáziát, hogy előfordulhat, hogy az ember az utolsó pillanatban tud csak asztalt foglalni a kedvenc éttermébe, vagy csak későn tudja azt lemondani. Ennek érdekében hozott létre Erbst egy olyan honlapot, ahol, a két oldal (a kereslet és a kínálat) találkozni tud, s lehetőség nyílik a foglalások cserélgetésére.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44