22 °C Budapest

Jól jön a kamattámogatás, de csak feltételekkel

Pénzcentrum
2007. október 16. 09:00

A jelen helyzetben, mikor a piacon folyik a verseny a vállalkozások hitelezéséért, nem várható el, hogy az állam olyan programokra adjon kamattámogatást, amelyek még így is drágábbak a piaci lehetőségeknél - adja hírül a Napi Gazdaság.

Aladics Sándor, az MFB vezérigazgató-helyettese szerint a versenypiacon csupán az "ablakszerű" új lehetőségek elérését célzó termékek esetében van helye az állami kamattámogatás kialakításának, és ott is csupán kötött ideig, általában a türelmi időszak végéig. Az MFB által előírt korlát, a maximum 4 százalékos kamatfelár jótékony hatással bírt a bankok árazására, a bankokon keresztül eddig 170 milliárd forintnyi vállalkozásfejlesztési hitel került folyósításra.

A Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram pénzintézeti partnereit vizsgálva, az általuk folyósított hitelek nagyságrendileg leképezik a banki sorrendet. A partneri kör folyamatosan bővül, mivel a takarékszövetkezeti hálózat egyre nagyobb része válik az MFB partnerévé. Egy új tendencia is megfigyelhető, a hazánkban képviseletet, fióktelepet nyitó bankok is leszerződnek az MFB-vel és a most kialakuló ügyfélkörnek is kínálják a hitelprogramot.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?