8 °C Budapest

EU-s pályázati garancia a Hitelgarancia Zrt.-től

Pénzcentrum
2007. október 17. 14:58

Mától pályázati biztosítékot ad az EU-s támogatást elnyert vállalkozásoknak a Hitelgarancia Zrt. A 10 millió forintnál nagyobb összeget elnyert pályázóknak ugyanis pályázati biztosítékot kell felmutatniuk arra az esetre, ha nem teljesítenék a támogatás feltételeit és ezért vissza kellene fizetniük a támogatás összegét.

Közvetlen garancia termékkel lépett piacra a Hitelgarancia Zrt. - jelentette be Radnai György a társaság vezérigazgatója. A Garantiqa termékcsalád legújabb tagja, a Pályázati Garancia azoknak a vállalkozásoknak kínál a bankgaranciákkal versenyképes megoldást, amelyek EU-s támogatást nyernek el, és ennek visszafizetésére biztosítékot kell mellékelniük a pályázathoz. A társaság hirdetménye szerint a garancia díja a támogatási összeg 1,5-2 százaléka között mozoghat. A pályázati szakaszban a Hitelgarancia Zrt. szándéknyilatkozatot ad a pályázónak. "Így a pályázat benyújtása előtt még nem terheli garancia díj a vállalkozásokat, azt csak a nyertesekkel megkötött szerződések alapján kell megfizetni" - nyilatkozta Radnai György a Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója.

Magyarország 2007-2013 között a korábbiakhoz képest lényegesen magasabb támogatási lehetőséget kapott az Európai Uniótól. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv alapján közel 7 ezer milliárd forint uniós forrás áll majd az ország rendelkezésére. Ennek sikeres felhasználása társadalmi és gazdasági érdek is. Az elkövetkezendő években a kis- és középvállalkozások körében végzett beruházások túlnyomó része e forrásból valósulhat meg.

A 10 millió forintnál nagyobb összegű támogatást elnyert pályázók esetében a szerződés megkötésének elengedhetetlen feltétele a pályázati garancia, mint biztosíték nyújtása. A támogatási összeg folyósítása csak abban az esetben engedélyezhető, ha a biztosítékok a támogatási szerződésben foglaltak szerint rendelkezésre állnak. Abban az esetben ugyanis, ha a támogatási feltételeket a pályázó nem tudja teljesíteni, a kamattal terhelt támogatási összeget vissza kell fizetnie. Erre vállal kezességet a Hitelgarancia Zrt.

Az új termék bevezetése a Hitelgarancia Zrt. életében komoly változást hozott, hiszen a társaság eddigi működése során nem a garanciát igénybevevő vállalkozásokkal, hanem a hitelt vagy más finanszírozást nyújtó bankokkal, faktor- vagy lízingcégekkel állt kapcsolatban. "Ez új helyzet, aminek sikeres kezeléséhez megerősítettük az ügyfélszolgálatot és a hitelbírálatot" - mondta Radnai György.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem