EU-s pályázati garancia a Hitelgarancia Zrt.-től

Pénzcentrum
2007. október 17. 14:58

Mától pályázati biztosítékot ad az EU-s támogatást elnyert vállalkozásoknak a Hitelgarancia Zrt. A 10 millió forintnál nagyobb összeget elnyert pályázóknak ugyanis pályázati biztosítékot kell felmutatniuk arra az esetre, ha nem teljesítenék a támogatás feltételeit és ezért vissza kellene fizetniük a támogatás összegét.

Közvetlen garancia termékkel lépett piacra a Hitelgarancia Zrt. - jelentette be Radnai György a társaság vezérigazgatója. A Garantiqa termékcsalád legújabb tagja, a Pályázati Garancia azoknak a vállalkozásoknak kínál a bankgaranciákkal versenyképes megoldást, amelyek EU-s támogatást nyernek el, és ennek visszafizetésére biztosítékot kell mellékelniük a pályázathoz. A társaság hirdetménye szerint a garancia díja a támogatási összeg 1,5-2 százaléka között mozoghat. A pályázati szakaszban a Hitelgarancia Zrt. szándéknyilatkozatot ad a pályázónak. "Így a pályázat benyújtása előtt még nem terheli garancia díj a vállalkozásokat, azt csak a nyertesekkel megkötött szerződések alapján kell megfizetni" - nyilatkozta Radnai György a Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója.

Magyarország 2007-2013 között a korábbiakhoz képest lényegesen magasabb támogatási lehetőséget kapott az Európai Uniótól. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv alapján közel 7 ezer milliárd forint uniós forrás áll majd az ország rendelkezésére. Ennek sikeres felhasználása társadalmi és gazdasági érdek is. Az elkövetkezendő években a kis- és középvállalkozások körében végzett beruházások túlnyomó része e forrásból valósulhat meg.

A 10 millió forintnál nagyobb összegű támogatást elnyert pályázók esetében a szerződés megkötésének elengedhetetlen feltétele a pályázati garancia, mint biztosíték nyújtása. A támogatási összeg folyósítása csak abban az esetben engedélyezhető, ha a biztosítékok a támogatási szerződésben foglaltak szerint rendelkezésre állnak. Abban az esetben ugyanis, ha a támogatási feltételeket a pályázó nem tudja teljesíteni, a kamattal terhelt támogatási összeget vissza kell fizetnie. Erre vállal kezességet a Hitelgarancia Zrt.

Az új termék bevezetése a Hitelgarancia Zrt. életében komoly változást hozott, hiszen a társaság eddigi működése során nem a garanciát igénybevevő vállalkozásokkal, hanem a hitelt vagy más finanszírozást nyújtó bankokkal, faktor- vagy lízingcégekkel állt kapcsolatban. "Ez új helyzet, aminek sikeres kezeléséhez megerősítettük az ügyfélszolgálatot és a hitelbírálatot" - mondta Radnai György.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?