Megtaláltuk a segítséget világmegváltó ötleted megvalósításához!

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 12:00

A kutatás-fejlesztés (k+f) és az innováció elengedhetetlen fontosságú szerepet tölt be egy gazdaságban. Azonban a fejlesztésekhez természetesen pénzre van szükség, hazánkban is élénk vita folyik a körül, hogy vajon eleget fordítunk-e k+f célokra. Most azonban hírt adhatunk egy új pályázat indulásáról, amely segíthet az innováció előre lendülésében.

Pályázat, de milyen?

A Mecenatúra (MEC) nevet viselő pályázat az Apponyi Albert Program keretében kerül kihirdetésre 2007 és 2010 között. A pályázat kiírói a Nemzeti

Apponyi Albertről
Gróf Apponyi Albert (1846 - 1933) hetven évig volt az Országgyűlés tagja, két alkalommal, 1906 és 1910 között, illetve 1918-ban vallás és közoktatási miniszter volt.

Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) és a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda (KPI).

A pályázat világos és hosszú távú célja a versenyképesség növelése megerősítette számunkra a NKTH-tól, ezen belül pedig több alcél is azonosítható a pályázati kiírás szerint:

• kutatók-fejlesztık nemzetközi tapasztalatcseréjének támogatása,
• az innovációs tevékenységgel, beleértve a kutatás-fejlesztést, közvetlenül összefüggő konferenciák szervezésének, szakkiállítások rendezésének, kiadványok készítésének támogatása,
• az innováció fontosságának tudatosítása a társadalomban, a tudományos és technikai ismeretek, a kutatás-fejlesztési eredmények terjesztése,
• innováció-ösztönzési célú díjakhoz történı hozzájárulás,
• a nemzetközi kutatási-fejlesztési hálózatokhoz, infrastruktúrához való kapcsolódás megteremtésében és mőködtetésében történı részvétel támogatása, valamint
• a műszaki és természettudományi területen a kutatói utánpótlás nevelésének támogatása.

A támogatás formája vissza nem térítendő a forrás keretösszege összesen 3,7 milliárd forint, melynek forrását a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap biztosítja.

Az alap az állam által létrehozott elkülönített pénzügyi alap, bevételeinek egy részét vállalkozások, másik részét pedig a költségvetés biztosítja. Ebbe az alapba kerül tehát a vállalkozások által fizetendő innovációs járulék, amely a nettó árbevétel 0,25 százaléka.

Az idei évre rendelkezésre álló forrás összesen 700 millió forint, 2008 és 2010 között pedig évente 1 milliárd forint, amely, ha kimerül, a pályázat felfüggesztésre kerül. Az igényelhető maximális időtartam 12 hónap.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az igényelhető támogatás összege, mint azt az NKTH-tól megtudtuk, minden esetben a témakörtől függ, 200 000 forint és 25 millió forint között mozog. Fontos kitétel, hogy olyan projekt nem kaphat támogatást, amely üzleti alapon is megvalósítható volna.


 


Az egyes témakörökben pályázók köre is meghatározott, a pontos kitételek és kizáró okok a pályázati kiírásban olvashatóak.

Indokolt esetben maximálisan 75 százalékos előleg kérhető. Pályázni folyamatosan lehet, egészen 2010. december végéig. A pályaművek támogatásáról, vagy elutasításáról a gazdasági tárca minisztere dönt, melyek ellen nem lehet fellebbezni.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?