Uniós pecsét minden operatív programon

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 13:49

A tegnapi napon, 2007. szeptember 6-án az Európai Bizottság részéről Vladimir Spidla foglalkoztatásért felelős főbiztos aláírta Magyarország tizenötödik, sorrendben utolsó jóváhagyásra váró operatív programját, a Társadalmi Megújulás Programot. Ezzel Magyarország valamennyi ágazati és regionális fejlesztési programját jóváhagyta az unió végrehajtó testülete - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

A teljes unióban a hétéves fejlesztési időszakban összesen 452 operatív program keretében valósulnak a meg tagállami fejlesztések, ebből eddig mindössze kilencven került véglegesítésre. Információink szerint Magyarország az unió 27 tagállamából a negyedik, amelynek valamennyi programját jóváhagyta már a bizottság. Ez a helyezés megegyezik a beadás sorrendjével. Csupán Dániának, Máltának és Hollandiának sikerült előbb a véglegesítés, azonban ez a három tagállam együttesen mindössze kilenc operatív programra tagolta fejlesztési tervét, így a jóváhagyás esetükben technikailag egyszerűbb volt Dániának összesen egy a szociális alapból, egy a regionális alapból finanszírozott operatív programja van, éppúgy, mint Máltának, Hollandia pedig mindössze négy regionális és egy szociális programra igényelt közösségi forrásokat. Tehát a három tagállam összesen kilenc engedélyeztetési eljárásban volt érdekelt, szemben Magyarország tizenötféle egyeztetésével.

Az Európai Unióban Magyarország volt az első, amely már pályázatokat is ki tudott írni, miközben akad olyan uniós ország, amelynek még a nemzeti fejlesztési programját sem fogadták el. Ebben a sikerben része van annak, hogy a tervezést sikerült korrekt, tisztességes párbeszédre alapozni és konszenzust kialakítani.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem