0 °C Budapest

Jól állunk az uniós támogatások felhasználásában

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 08:00

Még mindig jól állunk az uniós források lehívásának tekintetében, legalábbis az Európai Bizottság jelentése alapján a június végi állapotok szerint Magyarország a harmadik. Emellett jelentős mértékű egyszerűsítés és egységesítés kerül bevezetésre az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében támogatott pályázatok előrehaladási jelentéseinek, kifizetési kérelmének és a kifizetési kérelmet alátámasztó dokumentumainak vonatkozásában - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapjáról.

2004-2006 - jók vagyunk

Az új tagállamok forráslehívásának tekintetében még mindig a harmadik helyen állunk, azonban az egyes országok közötti különbségek csökkentek. A 2004 és 2006 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési források 61 százalékát hívtuk le eddig, így megelőztük Hollandiát (58%), s megközelítettük Görögországot (64%), nem árt tudni azonban, hogy ez utóbbi két ország hat év alatt érte el ezt az eredményt.


 


Az NFÜ várakozásai szerint fenntartható a javulási folyamat, amelynek révén az előző negyedévhez képest gyorsultak a lehívások az új tagállamokban, azon belül is elsősorban Lengyelországban, Szlovákiában, illetve Magyarországon.

Egyszerűsítés

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2007. augusztus 31-től egységes formában és alkalmazási elvek szerint kerülnek bevezetésre a projekt előrehaladási jelentések, kifizetési kérelmek és a kifizetési kérelmet alátámasztó dokumentumok.

Ennek értelmében a bekérendő dokumentumok köre nem pályázati kiírás-, hanem projekttevékenységfüggő. Ez tehát azt jelenti, hogy a projekt keretében megvalósítani kívánt tevékenyég során felmerült, és elszámolni kívánt költség határozza meg, milyen típusú dokumentummal kell a költség tényleges felmerülését alátámasztani.

Az új rendszerben a dokumentum-alapú ellenőrzés egyszerűsödik, azonban alaposabb és szigorúbb helyszíni ellenőrzések történnek majd a jövőben, legalábbis az NFÜ ígérete szerint. A cél a kifizetések meggyorsítása, illetve a nyomonkövető-rendszer egyszerűbbé és átláthatóbbá tétele.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?