3 °C Budapest

Tapadnak a vásárlók a magasabb árakra

Pénzcentrum
2007. szeptember 14. 13:00

Talán már sikerült eléggé tudatosítani a vásárlókban azt, hogy a drágább nem feltétlenül jobb, és nem biztos, hogy egy termék amiatt olcsó, mert rossz minőségű. A Fortune magazin segítségével most egy másik sztereotípiát döntünk meg, nevezetesen azt, hogy az áremelés elkergetné a vevőket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Különösen a kisvállalkozásokra jellemző, hogy túlságosan nagy hangsúlyt fektetnek az árak alacsonyan tartására a feszített versenykörülmények közepette. Egyre többen hangsúlyozzák azonban - ennek persze a vásárlók már kevésbé örülhetnek -, hogy néha bizony sokkal könnyebb helyzetbe hozhatnák magukat egy-egy áremeléssel ezek a vállalkozások.

Természetesen mindezt nem lehet csak úgy egyszerre elhatározni, mint minden üzleti döntést, ezt is alapos és komoly mérlegelés kell, hogy megelőzzön. Meg kell vizsgálni a tényleges versenyhelyzetet, illetve feltérképezni a vásárlói közönséget, milyen árrugalmasságot mutatnak.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy még egy viszonylag alacsony mértékű árnövelés is jóval magasabb bevételeket eredményezhet. Az sem jelenthet problémát bizonyos esetekben, ha néhány vásárlót elveszítünk a magasabb árakat.

Persze mindenben az arany középutat kell választani, az egyáltalán nem használ a vállalkozásunknak, ha a vevőink nagy része elpártol tőlünk. Az áremeléstől való félelem minden bizonnyal egyébként abból fakadhat, hogy a vállalkozások alulbecslik árazási erejüket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az általunk elkészített termék, illetve szolgáltatás mekkora hozzáadott értéket képvisel, illetve mi az, amit csak a mi vállalkozásunk tud nyújtani, például a gyorsaság, a kiszolgálás különlegessége terén, ugyanis ez az, amiért minket különösen megkedvelhetnek vevőink, és ami miatt képesek lenyelni a magasabb árakat is.

A nagyon dörzsölt vállalkozók általában rendszeres időközönként megvizsgálják versenytársaik árait, sőt, az általuk képviselt minőséget is az iparági kapcsolataik révén, s így alakítják ki döntéseiket. Néhányan még ennél is messzebbre merészkednek, egyenesen vásárlóik attitűdjét mérik fel, személyes elbeszélgetés, vagy kérdőívezés útján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?