Gond van a kínai áruval, nagy gond...

Pénzcentrum
2007. augusztus 2. 16:00

A kínai termékek exportjának jelentőségét ma már senki sem kérdőjelezi meg, több felől hangzanak el azonban kételyek a legnagyobb fejlődési ütemmel rendelkező ázsiai nagyhatalom által kiszállított áruk minőségével kapcsolatban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szakemberek minőségi javulásért kiáltanak, s a könnyen saját piacot védő intézkedésként ható megszólalásokat időről időre igazolják a minőségi követelményeket messze alulmúló termékek. A kínai kormány a média reakcióját túlzottnak tekinti és állítja a kínai exportcikkeknek csupán 1 százaléka érintett hasonló ügyekben, a termékek 99 százaléka teljesen biztonságos.

Persze kérdéses, hogy a 875 milliárd dollár értékben piacra kerülő termékek 1 százaléka mekkora volument takar, a számokat tekintve azonban bizonyos, hogy a probléma korántsem elenyésző nagyságú.

A legutóbb nyilvánosságra került esetben közel 1 millió kisgyermekeknek készített játék volt érintett, a minőségi problémát az jelentette, hogy a kínai cég magas ólomtartalmú festékanyagot használt a gyártásnál.

A tengerentúlon nagy népszerűségnek örvendő játékfigurák az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában kerültek forgalomba, a fogyasztóvédelmi felügyeletek pedig már értesítették a kiskereskedelmi egységeket és a lakosságot az ólomszennyeződésről.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kérdéses játékok gyártója vizsgálatot ígért az egyre türelmetlenebb hatóságoknak, a már kiszállított játékok pedig természetesen lekerültek az áruházak polcairól és az értékesített játékok is begyűjtésre kerülnek a közeljövőben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?