3 °C Budapest

Gond van a kínai áruval, nagy gond...

Pénzcentrum
2007. augusztus 2. 16:00

A kínai termékek exportjának jelentőségét ma már senki sem kérdőjelezi meg, több felől hangzanak el azonban kételyek a legnagyobb fejlődési ütemmel rendelkező ázsiai nagyhatalom által kiszállított áruk minőségével kapcsolatban.

A szakemberek minőségi javulásért kiáltanak, s a könnyen saját piacot védő intézkedésként ható megszólalásokat időről időre igazolják a minőségi követelményeket messze alulmúló termékek. A kínai kormány a média reakcióját túlzottnak tekinti és állítja a kínai exportcikkeknek csupán 1 százaléka érintett hasonló ügyekben, a termékek 99 százaléka teljesen biztonságos.

Persze kérdéses, hogy a 875 milliárd dollár értékben piacra kerülő termékek 1 százaléka mekkora volument takar, a számokat tekintve azonban bizonyos, hogy a probléma korántsem elenyésző nagyságú.

A legutóbb nyilvánosságra került esetben közel 1 millió kisgyermekeknek készített játék volt érintett, a minőségi problémát az jelentette, hogy a kínai cég magas ólomtartalmú festékanyagot használt a gyártásnál.

A tengerentúlon nagy népszerűségnek örvendő játékfigurák az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában kerültek forgalomba, a fogyasztóvédelmi felügyeletek pedig már értesítették a kiskereskedelmi egységeket és a lakosságot az ólomszennyeződésről.

A kérdéses játékok gyártója vizsgálatot ígért az egyre türelmetlenebb hatóságoknak, a már kiszállított játékok pedig természetesen lekerültek az áruházak polcairól és az értékesített játékok is begyűjtésre kerülnek a közeljövőben.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?