7 °C Budapest

Bicikliutak szerte az országban - péntektől jöhet az újabb támogatás

Pénzcentrum
2007. július 9. 10:00

Péntek 13-a a babona ellenére igen szerencsés napnak tűnhet a vállalkozások számára, ugyanis ezen a napon egy újabb "pénzcsap" nyílik meg, ekkor kerül ismertetésre 20 új fejlesztési program - olvasható a Világgazdaságban.

Összesen 20 új pályázat jelenik meg a Regionális operatív programok (ROP) keretében, több mint 41 milliárd forintos keretösszeggel.

Június 29-én zárult a kiírástervezetek társadalmi egyeztetése, Márkus Eszter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) partnerségi menedzsere szerint minden számítást felülmúlt az érdeklődés. Összesen 180 partnerszervezettől 600 konkrét javaslatot kaptak, melyek fele a gazdaságfejlesztési pályázatokat érintette.

A Gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) összesen öt új pályázattal jelentkezik, 9,364 milliárd forintos kerettel. Újdonság lesz a komplex technológiai korszerűsítést szolgáló kiírás a hátrányos helyzetű kistérségekben induló vállalkozások számára. Pályázaton keresztül lehet támogatást igényelni a nemzetközi szolgáltató központok létrehozásához is, valamint a vállalati folyamatmenedzsment kialakításához, a minőség-, a környezet- illetve az egyéb irányítási rendszerek, szabványok, valamint az e-kereskedelem és más elektronikus szolgáltatások bevezetéséhez.

Ezek tükörpályázatai megjelennek a Közép-magyarországi operatív programban is, 5,075 milliárd forintos kerettel. Emellett pályázatot írnak ki a kerékpár- és belterületi utak fejlesztésére, illetve az önkormányzati akadálymentesítésre. A Dél-alföldi operatív programban is két új kiírás jelenik meg belterületi utak fejlesztésére, illetve akadálymentesítésre.

A Közép-dunántúli, a Nyugat-dunántúli, illetve a Dél-dunántúli operatív programok keretében egy-egy felhívás kerül közzétételre a kerékpárút-hálózat fejlesztésére, valamint a közszolgálati intézmények akadálymentesítésére. Az Észak-alföldi operatív programban egy új pályázat kerül meghirdetésre, a települések közötti közlekedési kapcsolatok fejlesztésére.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?