2 °C Budapest

Bicikliutak szerte az országban - péntektől jöhet az újabb támogatás

Pénzcentrum
2007. július 9. 10:00

Péntek 13-a a babona ellenére igen szerencsés napnak tűnhet a vállalkozások számára, ugyanis ezen a napon egy újabb "pénzcsap" nyílik meg, ekkor kerül ismertetésre 20 új fejlesztési program - olvasható a Világgazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Összesen 20 új pályázat jelenik meg a Regionális operatív programok (ROP) keretében, több mint 41 milliárd forintos keretösszeggel.

Június 29-én zárult a kiírástervezetek társadalmi egyeztetése, Márkus Eszter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) partnerségi menedzsere szerint minden számítást felülmúlt az érdeklődés. Összesen 180 partnerszervezettől 600 konkrét javaslatot kaptak, melyek fele a gazdaságfejlesztési pályázatokat érintette.

A Gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) összesen öt új pályázattal jelentkezik, 9,364 milliárd forintos kerettel. Újdonság lesz a komplex technológiai korszerűsítést szolgáló kiírás a hátrányos helyzetű kistérségekben induló vállalkozások számára. Pályázaton keresztül lehet támogatást igényelni a nemzetközi szolgáltató központok létrehozásához is, valamint a vállalati folyamatmenedzsment kialakításához, a minőség-, a környezet- illetve az egyéb irányítási rendszerek, szabványok, valamint az e-kereskedelem és más elektronikus szolgáltatások bevezetéséhez.

Ezek tükörpályázatai megjelennek a Közép-magyarországi operatív programban is, 5,075 milliárd forintos kerettel. Emellett pályázatot írnak ki a kerékpár- és belterületi utak fejlesztésére, illetve az önkormányzati akadálymentesítésre. A Dél-alföldi operatív programban is két új kiírás jelenik meg belterületi utak fejlesztésére, illetve akadálymentesítésre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Közép-dunántúli, a Nyugat-dunántúli, illetve a Dél-dunántúli operatív programok keretében egy-egy felhívás kerül közzétételre a kerékpárút-hálózat fejlesztésére, valamint a közszolgálati intézmények akadálymentesítésére. Az Észak-alföldi operatív programban egy új pályázat kerül meghirdetésre, a települések közötti közlekedési kapcsolatok fejlesztésére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59