5 °C Budapest

Újabb pénzszerzési lehetőségek

Pénzcentrum
2007. június 28. 10:00

Július során 5 új pályázat kiírására kerül sor a Gazdasági Operatív Program (GOP) keretében, ezek a gazdaságfejlesztést, valamint a területi kiegyenlítődést hivatottak szolgálni - olvasható a Napi Gazdaságban.

A hátrányos helyzetű kistérségekben az induló vállalkozások komplex technológiai támogatásával 2007-ben 30-40 vállalatot szeretnének támogatni. A 3,3 milliárd forintos keretből induló gazdasági társaságok, szövetkezetek, valamint egyéni vállalkozások részesülhetnek - mondta el Váczi Dávid, az OTP Hungaro-Projekt vezető projektmenedzsere.

A támogatási intenzitás ennél a pályázatnál 15-30 százalékos, a pályázható összeg pedig 35 és 500 millió forint közötti. A nemzetközi szolgáltató központok létrehozására a 2,2 milliárd forintos keretből lehet pályázni az Európai Unió átlagos fejlettségi szintjétől elmaradó térségekben. A maximális összeg 300-500 millió forint között mozog majd, a támogatási intenzitás pedig 30 százalékos.

A GOP keretein belül a kis- és középvállalkozásokat két pályázati kiírás is segítheti, az egyik 1,6 milliárd forintos kerettel támogatja azon informatikai fejlesztéseket, amelyek a vállalati folyamatmenedzsment hatékonyságát kívánják növelni. A másik kiírás 1,3 milliárd forintos keretből kívánja az e-kereskedelem, valamint az e-szolgáltatások bevezetését támogatni.

Augusztustól pedig közel 1 milliárd forintos keret nyílik majd a kkv-k számára azzal a céllal, hogy minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszereket vezethessenek be a szigorodó előírások miatt. 50 százalékos támogatottság mellett 400 ezer és 1,2 millió forint közötti összegre lehet pályázni.

A tükörpályázatok esetében a Közép-magyarországi Régió további 5 milliárdos vissza nem térítendő forrással áll rendelkezésre. A régió 8 hátrányos helyzetű kistérségben nyújt majd munkalehetőség-teremtő beruházást. 20 százalékos támogatási intenzitással pedig 2-4 szolgáltató központot támogat.

A vállalati folyamatmenedzsment, illetve e-kereskedelmi szolgáltatások bevezetését elősegítendő konstrukcióknál 35 százalékos támogatási intenzitás mellett 2 és 16 millió forint közötti támogatási összeg igényelhető. A minőségbiztosítás bevezetését elősegíteni kívánó keretre 200-400 gazdálkodó pályázhat majd a régióból, a GOP-pal teljesen megegyező feltételek mellett.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?