7 °C Budapest

Újabb pénzszerzési lehetőségek

Pénzcentrum
2007. június 28. 10:00

Július során 5 új pályázat kiírására kerül sor a Gazdasági Operatív Program (GOP) keretében, ezek a gazdaságfejlesztést, valamint a területi kiegyenlítődést hivatottak szolgálni - olvasható a Napi Gazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hátrányos helyzetű kistérségekben az induló vállalkozások komplex technológiai támogatásával 2007-ben 30-40 vállalatot szeretnének támogatni. A 3,3 milliárd forintos keretből induló gazdasági társaságok, szövetkezetek, valamint egyéni vállalkozások részesülhetnek - mondta el Váczi Dávid, az OTP Hungaro-Projekt vezető projektmenedzsere.

A támogatási intenzitás ennél a pályázatnál 15-30 százalékos, a pályázható összeg pedig 35 és 500 millió forint közötti. A nemzetközi szolgáltató központok létrehozására a 2,2 milliárd forintos keretből lehet pályázni az Európai Unió átlagos fejlettségi szintjétől elmaradó térségekben. A maximális összeg 300-500 millió forint között mozog majd, a támogatási intenzitás pedig 30 százalékos.

A GOP keretein belül a kis- és középvállalkozásokat két pályázati kiírás is segítheti, az egyik 1,6 milliárd forintos kerettel támogatja azon informatikai fejlesztéseket, amelyek a vállalati folyamatmenedzsment hatékonyságát kívánják növelni. A másik kiírás 1,3 milliárd forintos keretből kívánja az e-kereskedelem, valamint az e-szolgáltatások bevezetését támogatni.

Augusztustól pedig közel 1 milliárd forintos keret nyílik majd a kkv-k számára azzal a céllal, hogy minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszereket vezethessenek be a szigorodó előírások miatt. 50 százalékos támogatottság mellett 400 ezer és 1,2 millió forint közötti összegre lehet pályázni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tükörpályázatok esetében a Közép-magyarországi Régió további 5 milliárdos vissza nem térítendő forrással áll rendelkezésre. A régió 8 hátrányos helyzetű kistérségben nyújt majd munkalehetőség-teremtő beruházást. 20 százalékos támogatási intenzitással pedig 2-4 szolgáltató központot támogat.

A vállalati folyamatmenedzsment, illetve e-kereskedelmi szolgáltatások bevezetését elősegítendő konstrukcióknál 35 százalékos támogatási intenzitás mellett 2 és 16 millió forint közötti támogatási összeg igényelhető. A minőségbiztosítás bevezetését elősegíteni kívánó keretre 200-400 gazdálkodó pályázhat majd a régióból, a GOP-pal teljesen megegyező feltételek mellett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06