Nyár végére meglesznek a támogatási szerződések

Pénzcentrum
2007. július 6. 11:00

A mintegy 550 GOP-nyertes mikor-és kisvállalkozás számára még a hét végéig postázzák a támogatási szerződéscsomagot. A Társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) képzési kiírásánál pedig a 389 nyertes közül eddig 70 kapta kézhez a dokumentumokat - írja a Világgazdaság.

A GOP-os pályázatokat és a szerződéseket kezelő Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. tájékoztatása szerint a szerződéskötési folyamat már hetekkel ezelőtt megkezdődött.

Az április 23-án életbe lépett visszamenőleges hatályú változtatásokról a MAG köteles volt tájékoztatni az addig nyertes pályázókat, akiknek nyilatkozniuk kellett az új feltételek elfogadásáról. A szerződések kiküldése csak ezután kezdődhetett meg, a nyertesek nagy része ezt már meg is kapta.

A nyerteseknek 30 napjuk van a visszaküldésre, melyet követően még hiánypótlásra is sor kerülhet. Ha egy kedvezményezett hiánytalanul benyújtja a dokumentációt, a támogató 15 napon belül aláírja a szerződést, amely hatályba is lép.

A HEFOP Irányító Hatóság szerint július végétől, augusztus elejétől már valamennyi nyertesnél ott lehet a szerződés. Emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy a szerződéskötés kétoldalú, s csak akkor teljesíthető a rendelkezésre álló 60 nap alatt, ha a kedvezményezett is gyors, és pontosan benyújtja a dokumentációkat. Ha ez az idő letelik, még 30 nap áll rendelkezésére, ha ezalatt sem nyújtja be a kért igazolásokat, érvényét veszíti a támogatási döntés.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?