12 °C Budapest

Nyár végére meglesznek a támogatási szerződések

Pénzcentrum
2007. július 6. 11:00

A mintegy 550 GOP-nyertes mikor-és kisvállalkozás számára még a hét végéig postázzák a támogatási szerződéscsomagot. A Társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) képzési kiírásánál pedig a 389 nyertes közül eddig 70 kapta kézhez a dokumentumokat - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A GOP-os pályázatokat és a szerződéseket kezelő Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. tájékoztatása szerint a szerződéskötési folyamat már hetekkel ezelőtt megkezdődött.

Az április 23-án életbe lépett visszamenőleges hatályú változtatásokról a MAG köteles volt tájékoztatni az addig nyertes pályázókat, akiknek nyilatkozniuk kellett az új feltételek elfogadásáról. A szerződések kiküldése csak ezután kezdődhetett meg, a nyertesek nagy része ezt már meg is kapta.

A nyerteseknek 30 napjuk van a visszaküldésre, melyet követően még hiánypótlásra is sor kerülhet. Ha egy kedvezményezett hiánytalanul benyújtja a dokumentációt, a támogató 15 napon belül aláírja a szerződést, amely hatályba is lép.

A HEFOP Irányító Hatóság szerint július végétől, augusztus elejétől már valamennyi nyertesnél ott lehet a szerződés. Emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy a szerződéskötés kétoldalú, s csak akkor teljesíthető a rendelkezésre álló 60 nap alatt, ha a kedvezményezett is gyors, és pontosan benyújtja a dokumentációkat. Ha ez az idő letelik, még 30 nap áll rendelkezésére, ha ezalatt sem nyújtja be a kért igazolásokat, érvényét veszíti a támogatási döntés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?