2 °C Budapest

Még több pénzre volna szükség

Pénzcentrum
2007. június 15. 10:45

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint a Széchényi kártya további sorsa a politikusok kezében fekszik, az elnök a konstrukcióval a beruházásokat is támogatná - olvasható a Magyar Hírlapban.

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint a kis-és középvállalkozásoknak több ezermilliárd forintra volna még szükségük.

Az MKIK elnöke szerint a kártyaprogram az egyetlen olyan program, amelyet sikeresnek lehet nevezni. Az igénylők száma öt év alatt elérte a százezret, a kihelyezett hitelösszeg pedig meghaladja a 350 milliárd forintot.

Az elnök szerint a konstrukciót úgy érdemes továbbfejleszteni, hogy ne csupán a vállalkozások működésének támogatására, hanem beruházások finanszírozására is igénybe lehessen venni a kártyát.

A VOSZ elnöke szerint, ha a következő 7 év során lehívható 7 ezermilliárd forintot új épületekre, intézményekre fordítják, akkor azzal kizárólag a költségvetés terheit növelik. A VOSZ elnök véleménye szerint erőteljes gazdaságfejlesztésre volna szükség, ugyanis enélkül hazánk lesz a következő tizenöt évben Európa leggyengébb láncszeme.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?