2 °C Budapest

Még több pénzre volna szükség

Pénzcentrum
2007. június 15. 10:45

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint a Széchényi kártya további sorsa a politikusok kezében fekszik, az elnök a konstrukcióval a beruházásokat is támogatná - olvasható a Magyar Hírlapban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint a kis-és középvállalkozásoknak több ezermilliárd forintra volna még szükségük.

Az MKIK elnöke szerint a kártyaprogram az egyetlen olyan program, amelyet sikeresnek lehet nevezni. Az igénylők száma öt év alatt elérte a százezret, a kihelyezett hitelösszeg pedig meghaladja a 350 milliárd forintot.

Az elnök szerint a konstrukciót úgy érdemes továbbfejleszteni, hogy ne csupán a vállalkozások működésének támogatására, hanem beruházások finanszírozására is igénybe lehessen venni a kártyát.

A VOSZ elnöke szerint, ha a következő 7 év során lehívható 7 ezermilliárd forintot új épületekre, intézményekre fordítják, akkor azzal kizárólag a költségvetés terheit növelik. A VOSZ elnök véleménye szerint erőteljes gazdaságfejlesztésre volna szükség, ugyanis enélkül hazánk lesz a következő tizenöt évben Európa leggyengébb láncszeme.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59